ekonomijobb.se

Portföljförvaltare Svenska Aktier

Ort
Utgår

2019-06-06

Ansök nu

Portföljförvaltare Svenska Aktier

Carnegies övergripande roll är att sammanföra kapital och investeringsmöjligheter. På så sätt bidrar vi till en hållbar ekonomisk utveckling för privatpersoner, företag, institutioner, kapitalmarknad och samhället i stort. 

Gruppen Investment Strategy ansvarar för investeringsstrategin samt samordning av förvaltnings­erbjudandet inom Carnegie Wealth Management med fokus på att leverera performance till våra kunder. Där ingår bland annat ansvaret för den diskretionära förvaltningen av Carnegie Privatbank Sveriges kund­portföljer och externa uppdrag, för vilket vi blivit rankade som nr 1 i Sverige 3 år i rad i Prosperas undersökning. För en stor del av den diskretionära förvaltningen har Investment Strategy rollen som Investment Manager för fonder i Luxemburg.

Din roll

Vi söker dig som kan ta ansvar för förvaltningen av våra svenska aktiemandat, bl a i fondformat, samt ta aktiv del i utvecklingen av densamma inklusive riskhantering, attributionsanalys, implementation och uppföljning. Du kommer samarbeta nära med övriga förvaltare som leder förvaltningsarbetet inom resp. tillgångsslag och i rimlig mån hjälpa kundrådgivare med kundanpassade mandat. Du kommer även att delta i kundmöten, vara behjälplig med presentationer för kundrådgivarna och hjälpa till med innehåll till vår strategirapport.

Din profil

Personen vi söker har en akademisk examen och minst 10 års relevant erfarenhet, varav minst hälften i en förvaltande roll. Du har ett stort intresse för näringsliv och finansmarknad, ett analytiskt sinne, är ansvarstagande, har hög integritet och siktar alltid på hög kvalité. Du brinner för dina investeringsidéer och kommunikationen av dessa på ett förtroendeingivande sätt till rådgivare och kunder. Du har också stor initiativförmåga när det kommer till lösningar och nya arbetssätt.

  • Goda förvaltningsresultat i tidigare roller
  • God erfarenhet av Bloomberg, Excel och annan relevant mjukvara
  • Bra kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Vad vi kan erbjuda:

Carnegie erbjuder dig ett utvecklande och omväxlande arbete, i en miljö präglad av de bästa och mest erfarna experterna och specialisterna. Hos oss får du möjligheten till stort ansvarstagande och att genom egna insatser kunna påverka resultat. Som anställd har man tillgång till friskvårdsbidrag och medlemskap i Carnegies egen idrottsförening.

Tjänsten är på heltid med placering vid huvudkontoret i centrala Stockholm.

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta HR på hr@carnegie.se eller Johan Voss Schrader, Investment Strategy, tfn 08-5886 92 43.

Urval och intervjuer görs löpande så vänligen ansök genom att bifoga CV, personligt brev och eventuella betyg snarast via www.carnegie.se/career.

Carnegie erbjuder våra anställda ett omväxlande och stimulerande arbete i en dynamisk arbetsmiljö där hög kvalitet prioriteras. Det är vår övertygelse att laganda, samarbete och mångfald skapar bättre resultat än summan av enskilda insatser. Att arbeta på Carnegie ställer höga krav, men ger också goda utvecklingsmöjligheter.

Dela detta jobb

Portföljförvaltare Svenska Aktier

Carnegie Investment Bank AB