ekonomijobb.se

Vill du vara med och skapa en hållbar utveckling och goda resultat för Göteborg Energi och våra kunder genom att vara en del av teamet som hanterar den finansiella och gröna handeln?

Som portföljförvaltare kommer du att tillhöra det team som hanterar den finansiella och gröna handeln. Avdelningen handlar huvudsakligen nordiska elderivat, men är även aktiva inom handel med elcertifikat, ursprungsgarantier, gas, biogascertifikat, utsläppsrätter och valuta. Din uppgift kommer var att bistå portföljförvarvaltarna med de dagliga uppgifterna så som handel eller rapportskrivning. Prissättning av olika produkter gentemot säljavdelningen är också en uppgift du kommer vara behjälplig med.

Vi vill arbeta med dig som är noggrann och analytisk med en utvecklad förmåga att ta beslut i tidspressade situationer. Som portföljförvaltare är det värdefullt att ha en god kommunikativ förmåga, samt social kompetens med samarbetsförmåga och initiativkraft. Vi tror att du som söker har dessa egenskaper och att du vidare trivs med att jobba under press och ta snabba beslut, är förtroendeskapande och har god språkbehandling i skrift och tal (svenska och engelska).

Vi tror att du som söker har tidigare erfarenhet av finans- och/eller energibranschen, varav minst 2-5 år skall utgöra kvalificerad handelserfarenhet. Fördjupad fundamental förståelse för den europeiska energimarknaden i allmänhet och den nordiska energimarknaden i synnerhet. Kunskaper inom teknisk analys ses som ett plus.

För att på bästa sätt kunna axla rollen krävs en akademisk högskoleexamen motsvarande civilekonom med inriktning nationalekonomi/finans eller civilingenjör med inriktning mot industriell ekonomi.

Tjänsten är ett vikariat under perioden 200504-210129 och är placerad på Göteborg Energis huvudkontor centralt beläget i Göteborg med närhet till tåg, buss och spårvagn. Kontoret är ljust med bra lokaler för både arbete, luncher och fikapauser. Din chef blir Marianne Järphag. Marianne hur skulle du beskriva ditt ledarskap?

Som ledare vill jag ge mina medarbetare möjlighet att växa och vara med att utveckla vår verksamhet. Det är viktigt att alla känner att de får utmaningar i arbetet och återkoppling på sina prestationer. Jag är en närvarande ledare som tycker om att vara delaktig utan att peta i detaljer. Det är medarbetarna som är experterna. Tillsammans skall vi ha roligt på jobbet, kunna diskutera och ha olika ståndpunkter men alltid med respekt för varandra.

Vill du veta mer om Marianne Järphag är du välkommen att läsa mer i hennes profil på Linkedin.

Vi kommer arbeta löpande med urval och tillsättning i detta rekryteringsärende. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Göteborg Energi AB är ett bolag inom Göteborgs Stad. Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Välkommen med din ansökan! 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Vikariat

Sista ansökningsdag:
2020-03-04

Kontaktpersoner
Johan Rosander, Portföljförvaltare Finansiell Handel
mob: 0725-704611

SACO Helena Grunditz, ordförande
tfn: 031-626523

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

Göteborg Energi

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!

Portföljförvaltare finansiell handel - vikariat

Företag Göteborg Energi
Ort
Utgår

2020-03-04

Ansök nu

Dela detta jobb