ekonomijobb.se

Portföljförvaltare

Ansök nu

Portföljförvaltare

Länsförsäkringar Skånes kapitalförvaltning hanterar och förvaltar det kapital som byggts upp i verksamheten sedan vårt ursprung 1830 och som ligger till grund för att vi som försäkringsbolag ska kunna möta risker och åtaganden i ingångna försäkringsavtal med våra kunder. Som ett ömsesidigt och därmed kundägt bolag har vi också uppdraget att förvalta bolagets kapital, så att vi även i framtiden är ett finansiellt starkt försäkringsbolag för kommande kunder och ägare.

Kapitalförvaltningen är en central del av vår verksamhet där vi under senare år har diversifierat placeringstillgångarna till att omfatta tillgångsslag inom olika sektorer, geografier och strukturer och som skapat en förbättrad riskjusterad avkastning.  Hållbara och ansvarsfulla investeringar är en central del av investeringsfilosofin liksom att hållbarhet är viktigt för hela vår verksamhet inom Länsförsäkringar Skåne.

Vi söker nu dig som vill fortsätta utvecklas med oss och delta i vår fortsatta förflyttning av Länsförsäkringar Skånes kapitalförvaltning.

Om jobbet

Som Portföljförvaltare deltar du dels i förvaltningen av bolagets placeringsportfölj på cirka 12 miljarder kronor inom ramarna för uppsatta limiter och avkastningsmål samt utveckling av finansiella rapporter och andra administrativa processer. Inom ramen för Strategisk Tillgångsanalys och strukturerade investeringsmodeller kommer du att arbeta med kvantitativ- och kvalitativ fondanalys, utvärdera samt hålla en nära dialog med bl.a. externa aktie- och ränteförvaltare. En central del av arbetet kommer att innebära en aktiv roll i att driva och vidareutveckla arbetet inom hållbara och ansvarsfulla investeringar varför intresse men framförallt erfarenhet från området är meriterande. Du har löpande kontakt med kapitalförvaltningens övriga motparter såsom systemleverantörer och depåbanker m.fl. och är delaktig i bolagets omvärldsbevakning av finansiella marknader och makroanalyser.

Enheten för kapitalförvaltningen består idag av en makroanalytiker, chefen för kapitalförvaltningen och din nya roll som portföljförvaltare. Det är en liten enhet där alla hjälps åt för att säkerställa dualitet och framdrift.

Du kommer också arbeta nära bl.a. våra redovisningsekonomer och Compliance och bidra med input från kapitalförvaltningen som stöd och support för administration och rapportering som sköts av ekonomiavdelningen. Du arbetar även nära vår riskhanteringsfunktion och kollegor inom andra länsförsäkringsbolag samt vårt servicebolag Länsförsäkringar AB.

Du rapporterar till Chef för kapitalförvaltning och placeringsort är Malmö.  

Din bakgrund och erfarenhet

Du som söker har minst 5 års kvalificerad erfarenhet som kapitalförvaltare i försäkringsbolag, bank, fondbolag eller liknande och arbetar idag relativt självgående i din roll.  T.ex. arbetar du redan idag med fondanalys, har del- eller helansvar för en tillgångsportfölj eller liknande investeringsmandat/investeringsbeslut. Det är meriterande om du har erfarenhet från en bredare och oberoende portföljförvaltning innehållande exempelvis aktier, fonder, men med tonvikt på förvaltning av räntebärande tillgångar såsom obligationer och företagskrediter. Du har arbetat mot globala marknader och är väl insatt i riskjusterade avkastningsmodeller och principer. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och hanterar engelska flytande. Du har en generellt god systemvana inom området och behärskar Excel utan svårigheter. Det är också meriterande om du har arbetat med Bloomberg och Morningstar Direct.  

Dina personliga egenskaper

Som person är du självständig, prestigelös och kommunikativ. Du är engagerad och har en stark egen drivkraft med förmåga att se helheten likväl som väsentliga detaljer i komplexa frågeställningar.  Du tar ansvar, är strukturerad och motiveras av att arbeta för att nå gemensamma mål.

Frågor

Har du frågor kring tjänsten eller Länsförsäkringar Skåne, så är du välkommen att kontakta Peder Gräns, Kapitalförvaltningen peder.grans@lansforsakringar.se
Facklig representant för Forena är Björn Lindwall, bjorn.lindwall@lansforsakringar.se Ansvarig HR är Sara Fransson Bülow sara.bulowfransson@lansforsakringar.se och Kerstin Ericsdotter, kerstin.ericsdotter@lansforsakringar.se                     

Din ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Sista datum för ansökan är 2020-08-09. P.g.a. semesterperioder så påbörjas urvalsprocessen tidigast v.34.

Så tänker vi
Vi arbetar för att ge våra kunder ett enklare och tryggare liv. Det gör vi genom våra kompletta erbjudanden av försäkrings-, bank-, och fastighetsförmedlings-tjänster. Eftersom våra kunder äger oss är det också naturligt att vi engagerar oss längre än så genom vårt samhällsengagemang och breda utbud av kunskap och råd kopplat till boende, företagande, hälsa och ekonomi.
Det går väldigt bra för oss och därmed också för våra 450 000 delägare i Skåne.

Så jobbar vi
Varje dag hjälper vi våra kunder, delägarna, att få ett enklare och tryggare liv. En anledning till att vi lyckas så bra är vår starka värdegrund och att vi alltid vill göra det där lilla extra, både för kunderna och för varandra. Så, vill du engagera dig och utvecklas tillsammans med härliga kollegor är vi säkra på att du kommer att trivas hos oss. Så enkelt är det.

Kort om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidare

Sista ansökningsdag:
2020-08-09

Arbetsplats
Malmö

Dela detta jobb

Portföljförvaltare

Länsförsäkringar Skåne