ekonomijobb.se

Operativ Inköpschef

Företag BAE Systems AB
Ort
Utgår

2021-05-16

Ansök nu

Operativ Inköpschef

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

Operativ Inköpschef till BAE Systems Bofors

Bakgrund
BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 450 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. BAE Systems Bofors har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet.
De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Brinner du för logistik och inköp och vill kliva in på en stor inköpsavdelning i ett högteknologiskt företag? Då har vi en spännande tjänst för dig där du kommer vara den sammanhållande länken för den operativa ledningen av våra inköpare.

Om tjänsten
På inköpsavdelningen på BAE Systems Bofors arbetar drygt 20 personer. Här finns kompetenser inom strategiskt och operativt inköp. Nu behöver vi stärka inköpsavdelningen med en operativ chef för inköp av direkt materiel och tjänster.

Arbetsbeskrivning
Som operativ chef för inköp av direkt materiel och tjänster kommer du att ansvara för daglig styrning och uppföljning av inköpsarbetet inom områdena Land, Marin och Ammunition. Du kommer att ha personalansvar för 16 inköpare som tillsammans med dig kommer att utgöra en egen sektion inom inköpsavdelningen.

Du förväntas till viss del själv arbeta med inköp samt att du skall organisera och utveckla inköpssektionen så att den så effektivt som möjligt stöttar inköpsavdelningen och företagets verksamhet. Att samtidigt utveckla personalen ses som en naturlig del av arbetet.

Som operativ inköpschef kommer du att rapportera till chefen för inköp på BAE Systems Bofors i Karlskoga.

Vi söker dig som med stort engagemang skall ta det övergripande ansvaret för att ytterligare utveckla det operativa inköpsarbetet. Du har tidigare arbetat med inköp och brinner för detta och tycker att personalansvar är en positiv utmaning. Tidigare erfarenhet av inköp till industrin är meriterande.

Du möter människor på olika nivåer och får möjlighet att visa din analytiska och kommunikativa förmåga.

Profilbeskrivning
Vi tror att du som söker har en akademisk utbildning med inriktning mot ekonomi eller teknik. Viktigast är dock din erfarenhet från logistik och inköp.

För att lyckas och trivas i tjänsten ser vi att du är en drivande och affärsmässig person med hög professionalism. Du är en självgående person som är van att ta eget ansvar. Tjänsten har många kontaktytor såväl internt som externt – din kommunikativa förmåga kommer därför att väga tungt.

Du är även intresserad av människor och att arbeta med människor i olika situationer och sammanhang. Du är kommunikativ, prestigelös och tydlig i ditt ledarskap. Du är även en lyhörd ledare som vet hur man inspirerar sina medarbetare att nyttja sin fulla potential.

Erfarenhet från tidigare ledande position är meriterande.

BAE Systems erbjuder
Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som anställd hos oss på BAE Systems i Karlskoga får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Vi är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter. Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet. Därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet.

Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan.

Information och ansökan
BAE Systems strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Mats Birgersson, Inköpschef, 0586-733 455
Emma Ekbäck Nermark, HR, 0586-733 367

Fackliga kontaktpersoner

Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606
Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323

Ansökan skickar du i form av CV och personligt brev senast 2021-05-16.
Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Operativ Inköpschef

BAE Systems AB