ekonomijobb.se

Operativ beställare med betydande projekterfarenhet inom berg och anläggning – Svensk Kärnbränslehantering AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-10

Ansök nu

Operativ beställare med betydande projekterfarenhet inom berg och anläggning – Svensk Kärnbränslehantering AB

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.
I minst 100 000 år.

Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.
Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.
Vi har valt platsen Forsmark för slutförvaret på ca 470 m djup i berggrunden. En tillståndsprocess enligt Miljöbalken och Kärntekniklagen pågår.
Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och skapa en livsviktig skillnad.

Här kommer du att arbeta
Enhet Anläggningsutveckling Kärnbränsleförvaret är en beställarorganisation med uppgiften att fastställa de anläggningskrav som ska gälla för slutförvaret för använt kärnbränsle. Förstudier och analyser vad avser anläggningsutveckling för Kärnbränsleförvaret genomförs. Vi beställer också den forskning och teknikutveckling som behövs.
SKB:s stora program genomförs av avdelning Projekt varav Program Kärnbränsleförvaret är det största. Vi är beställare av detta program.

Vad du kommer att göra

 • Genomföra förstudier och analyser för Kärnbränsleförvarets olika skeden; projektering, bygge samt drift- och förvaltningsskede
 • Genom anläggningskännedom och platskännedom verka som intern beställare för slutförvarsanläggningen
 • Medverka vid fastställande av de anläggningskrav som ska gälla för Kärnbränsleförvaret, inklusive den kravbild som ställs av analyser som visar hur säkerhet upprätthålls efter förslutning av anläggningen.
 • Ta fram och följa upp internbeställning och vara beställarens representant i olika styrgrupper för Program Kärnbränsleförvaret
 • Medverka vid utveckling av tidsplaner och kalkyler för slutförvarssystemet
 • Vidareutveckla samarbetet med våra internationella partners, särskilt med systerorganisationen Posiva i Finland

Vi söker dig som har
Du som söker har en akademisk utbildning med inriktning civilingenjör/geologi och bred geoteknisk kompetens. Du har betydande erfarenhet från anläggningsverksamhet med styrning av entreprenader samt erfarenhet av undersökningar och modellering, det vill säga erfarenhet av komplexa anläggningsprojekt. Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

Arbetet medför många kontakter internt och externt, varför du måste ha god social förmåga och lätt för att samarbeta. Din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska är mycket god. Du har en god administrativ och analytisk förmåga, hög personlig integritet samt stark initiativkraft.

Det är meriterande om du har

 • kunskap om SKB:s slutförvarssystem för använt kärnbränsle (KBS-3) samt insikt i samspel mellan teknik, säkerhet och byggverksamhet
 • förmåga att hantera en komplex kravbild
 • erfarenhet från att leda och ansvara för genomförandet av stora anläggningsprojekt under mark
 • goda ledaregenskaper samt ett analytiskt och metodiskt arbetssätt
 • branschkännedom och eget nätverk

Varför välja oss
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Övrig information
Rekryterande chef: Anders Ström, 070-674 01 64
Rekryterare: Zanko Dasko, 070-253 28 96

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson,
073-807 23 23.

Placeringsort: Östhammar eller Solna

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 10 augusti 2019. Urval sker löpande, skicka gärna in din intresseanmälan så snart som möjligt.

Vi ser fram emot din ansökan!

Dela detta jobb

Operativ beställare med betydande projekterfarenhet inom berg och anläggning – Svensk Kärnbränslehantering AB

Vattenfall AB