ekonomijobb.se

Logo

Omvärldsanalytiker

Ort
Kategorier
Utgår

2019-12-01

Ansök nu

Omvärldsanalytiker

 

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.

Är du intresserad av samhällsfrågor? Vill du medverka till utvecklingen av Södermanland och arbeta i en myndighet i utveckling? Då erbjuder vi ett omväxlande arbete med stora möjligheter att påverka!

Vi förstärker nu avdelningen för verksamhetsstyrning och -stöd med en omvärldsanalytiker. Avdelningen arbetar med stöd till länsledningen, utredning, analys och kommunikation. Avdelningen ansvarar också för att samordna och driva Länsstyrelsens omvärldsanalys, verksamhetsplanering och uppföljning. En viktig uppgift är att upprätthålla en aktuell och relevant gemensam lägesbild.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är breda och omväxlande med fokus på att ta fram olika faktaunderlag, analyser och beslutsunderlag kring frågor som rör bland annat regional utveckling och tillväxt samt myndighetens interna arbetsprocesser. Du kommer att arbeta med strategiformulering, omvärldsanalys och verksam­hetsutveckling, ofta i en samordnande roll och i samarbete med sakkunniga. Du kommer även att driva vissa uppdrag i myndighetens regleringsbrev.

I uppdraget ingår också ansvar att samordna och utveckla myndighetsledningens arenor för samverkan och samarbete. Du kommer att ansvara för att samordna möten och arrangemang med olika interna och externa aktörer. Tillsammans med övriga medarbetare inom avdelningen fungerar du som stöd och bollplank till landshövding och länsråd i frågor av både strategisk och operativ karaktär.

Kvalifikationer och profil

Vi söker dig med akademisk examen, gärna med inriktning mot marknadsföring, kommunikation, samhällsvetenskap, statskunskap, nationalekonomi eller motsvarande.

Du har mycket god erfarenhet av självständigt arbete med utredning, samordning och uppföljning. Du är van att arbeta nära ledning och chefer samt med externa aktörer i nätverk och andra arbetsgrupper.

Du är resultat- och utvecklingsorienterad med ett brett samhällsintresse. Uppgifterna kräver god analytisk förmåga och god förmåga att samla, kvalitetssäkra och värdera olika kvantitativa och kvalitativa data. Du ser till att hålla dig uppdaterad för att utföra dina arbetsuppgifter och kan använda dig av vedertagen metodik för systematisk informationsinhämtning. Du ser helheter, har ett utifrån och in-perspektiv och kan växla mellan strategiskt och operativt arbete.

Rollen kräver många och breda kontakter både i organisationen och i länet. Därför är det viktigt att du är bra på att skapa goda relationer och har god pedagogisk förmåga.

Du är en duktig och driven skribent som kan anpassa texter efter mottagarens behov. Du är också van att göra muntliga föredragningar och presentationer. Du har en god kommunikativ förmåga samt är van användare av Officepaketet och andra administrativa verktyg.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i statlig verksamhet. Du får också gärna ha erfarenhet av kvalificerat analysarbete samt kunskaper om verksamhets- och processutveckling.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter överenskommelse. Provanställning på sex månader kan komma att tillämpas.

Sista ansökningsdag är den 1 december 2019.

Om Länsstyrelsen

Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling.

Vid rekrytering strävar Länsstyrelsen efter jämn könsfördelning och mångfald bland medarbetarna. Södermanlands län ingår i ett finskt förvaltningsområde och vi värdesätter därför om du har kunskaper i finska och behärskar ytterligare språk.

Läs mer om Länsstyrelsen på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Följ oss gärna på sociala medier - vi finns på Facebook, LinkedIn och Twitter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner

Andres Delgado

Avdelningschef

0102234000

 

Johanna Bergman

SACO

0102234000

 

Rune van den Brink

ST

0102234000

 

Dela detta jobb

Logo
Omvärldsanalytiker

Länsstyrelsen Södermanland