ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Nationalekonom som vill jobba som utredare för en giftfri miljö

Ort
Utgår

2022-08-26

Ansök nu

Nationalekonom som vill jobba som utredare för en giftfri miljö

Om arbetsplatsen

Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet som har i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete för hållbar utveckling i Sverige, inom EU och globalt. Vårt kontor ligger i centrala Sundbyberg. 

Avdelningen Utveckling av lagstiftning och andra styrmedel utvecklar strategier, kemikalieregler och andra styrmedel inom KemIs ansvarsområde såväl nationellt, inom EU som internationellt. Avdelningen ansvarar också för miljömålsarbetet och internationellt utvecklingsarbete.

Enheten Strategier och uppdrag ansvarar för att utveckla styrmedel och övergripande strategier inom myndighetens ansvarsområde, hantera remisser och i stor utsträckning de regeringsuppdrag myndigheten får. Vi utvecklar i vårt arbete också samverkansformer för dialog med andra myndigheter, näringslivet och övriga aktörer.

Arbetsuppgifter

Du analyserar åtgärder på kemikalieområdet för att nå en giftfri miljö. Du kommer att delta i arbetet med regelutveckling inom kemikalieområdet för att begränsa användningen, spridningen och exponeringen av farliga kemikalier. En väsentlig del av arbetsuppgifterna är att ta fram samhällsekonomiska konsekvensanalyser till begränsningsförslag och regeringsuppdrag. I tjänsten kan också ingå att genomföra styrmedelsanalyser och att utvärdera åtgärder på kemikalieområdet. 

Du ger stöd internt i samhällsekonomiska frågor och bistår i arbetet på nationell, EU och internationell nivå. Det kan även ingå projektledning, utredningsarbete och att ta fram underlag till Regeringskansliet. Många ärenden och beslutsunderlag fordrar kvalitetssäkring och förankring på olika nivåer i organisationen, vilket innebär ett behov av samarbete och kommunikation. Arbetet innebär även kontakter med departement, andra myndigheter, näringslivet och organisationer. Du ingår också i myndighetens tvärgrupp för samhällsekonomi. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har magisterexamen i nationalekonomi gärna med inriktning mot miljö- eller hälsoekonomi. Du kan självständigt samla in fakta, använda och vid behov ta fram beräkningsmodeller. Du kan vid behov tillämpa kvalitativa analysmetoder. Du har praktisk arbetslivserfarenhet, gärna från myndighet. 

Vi ser gärna att du har god kompetens inom styrmedelsanalys och värderingsstudier. Erfarenhet av såväl nationellt, EU-relaterat eller internationellt arbete är meriterande. Även erfarenhet av arbete på eller i nära samverkan med departement och andra myndigheter inom kemikalieområdet är meriterande samt erfarenhet av projektledning.

Du är kommunikativ och en god skribent som kan anpassa texter och förklara komplicerade samband för olika målgrupper. Du uttrycker dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska. Du arbetar strukturerat och har lätt för både självständigt arbete och samverkan i grupp. Ditt arbetssätt präglas av god samarbetsförmåga, flexibilitet, gott omdöme och prestigelöshet. Vi värdesätter att du har en öppenhet för att utvecklas inom flera olika kompetensområden. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse. Kemikalieinspektionen tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan

Referensnummer:   H22-05943

Lön

Löneform: Månadslön 
Individuell lönesättning

Övrigt

På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas. 
Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag. 
Vi bedriver också ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter. 

Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.

 

Dela detta jobb

Nationalekonom som vill jobba som utredare för en giftfri miljö

Kemikalieinspektionen