ekonomijobb.se

Näringslivsutvecklare med inriktning mot finansiering & projekt

Ort
Kategorier
Utgår

2021-01-31

Ansök nu

Näringslivsutvecklare med inriktning mot finansiering & projekt

Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv.

Med engagemang och kreativitet tar sig Sollefteå kommun an utmaningarna för ett hållbart framtida samhälle. Närhet, enkelhet och gästfrihet är genomgående omdömen för hur kommunen upplevs av besökare. Här bor människor med stark framtidstro!

Näringslivsfrågorna har ett tydligt fokus i kommunens arbete. Det återspeglas också i Svenskt Näringslivs ranking där kommunen på 3 år stigit 129 placeringar. Med fokus på utveckling och tillväxt arbetar näringslivsenheten med sikte på framtiden där du som Näringslivsutvecklare/Investeringsfrämjare kommer att ha en central roll. Välkommen till oss!


ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta på näringslivsenheten är ett stimulerande och omväxlande arbete. Vi söker en idéfylld, problemlösande doer som tar frågorna hela vägen i mål.

Du ingår i ett team av kreativa, konstruktiva och entreprenöriella näringslivsutvecklare och projektmedarbetare. Ditt arbete kommer till stora delar att vara ett stöd för våra företags möjligheter till investeringar och utveckling. Det gör du genom att identifiera stödmöjligheter och stötta vid ansökan av projekt- och finansieringslösningar.

Du ska också vara en resurs för kommunens interna utvecklings- och tillväxtarbete. Den egna organisationen har ofta behov av att hitta finansieringslösningar via projekt.

Ditt uppdrag är att inhämta/ha kunskap om och bygga nätverk kring olika typer av finansiella aktörer för att kunna stötta kommunens företag vid investerings- och utvecklingsinsatser. Här ingår också att rent praktiskt vara ett stöd vid olika insatser för att söka/attrahera kapital.
För kommunens interna arbete handlar det om att identifiera projektmöjligheter genom att ha en kontinuerlig projektutlysningsbevakning och aktivt arbeta med att föreslå projektlösningar för de olika enheterna.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att omfatta:

• Kontinuerligt omvärldsanalysarbete för att alltid vara välinformerad om olika stöd- och finansieringsformer och dess regelverk.
• Proaktivt arbete med information om olika finansierings- och projektmöjligheter i kommunorganisationen och om olika stöd- och finansieringsformer till kommunens företag.
• Bygga nätverk med olika typer av finansiärer, samarbetspartners och med andra organisationer som arbetar med finansiering såväl nationellt som internationellt.
• Skriva olika typer av ansökningshandlingar och rekvisitioner.
• Arbeta fram modeller för att systematisera arbetet med finansiering och uppföljning av olika utvecklingsprojekt.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en akademisk utbildning gärna med inriktning mot ekonomi eller har arbetat med motsvarande och har erfarenheter som kan bedömas som relevanta för tjänsten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med extern finansiering och har erfarenhet av arbete med olika EU-program.

Du bör vara en god pedagog och ha goda färdigheter i att utveckla projektidéer och driva processer.
Att informera större grupper och föra samtal kring finansieringsfrågor i olika forum är en viktig del av arbetsuppgifterna.

Du ska ha en stor egen drivkraft, kunna jobba självständigt men också ha en god förmåga att samarbeta och förmedla din kunskap till andra.

Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
B-körkort och datorvana är ett krav.


ÖVRIGT
I Sollefteå kommun är ett antal tjänster inplacerade i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). För de tjänsterna ingår säkerhetsprövning i anställningsförfarandet.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb.

Första gången du söker ett jobb via Offentliga jobb, registrerar du dig på länken www.offentligajobb.se och skriver in dina uppgifter där. Du bör vara noggrann när du fyller i dina uppgifter, eftersom dina uppgifter ligger till grund för hanteringen.

När vi mottagit din ansökan får du en bekräftelse via mail.

Vi strävar efter mångfald och jämn könsfördelning inom Sollefteå kommun.

Vi undanber oss vänligt men bestämt att bli kontaktade av annons och rekryteringsföretag.

Dela detta jobb

Näringslivsutvecklare med inriktning mot finansiering & projekt

Sollefteå Kommun