ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Moderbolagsekonom till Castellum AB

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2022-07-22

Ansök nu

Moderbolagsekonom till Castellum AB

Har du flera års erfarenhet av redovisning och trivs med att jobba självständigt i ett stort bolag med högt tempo och föränderlig miljö? Tycker du att det skulle vara spännande att samarbeta med finansteamet gällande redovisning av finansiella instrument, valutor, aktier med mera? Har du också ett intresse för att förstå fastighetsbranschen? Då kan du vara personen vi söker för rollen som Redovisningsekonom för Castellum AB, moderbolaget i Castellum koncernen.

Arbetsbeskrivning

Som redovisningsekonom för moderbolaget i koncernen har du ett helhetsansvar för redovisningen. I din roll ingår också ansvar för redovisningen för några svenska AB som tillhör den finska koncernen, ett finskt finansbolag samt några finska bolag där redovisningen är outsourcad men du ansvarar för kravställning mot leverantör samt rapportering. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå i:

• Löpande redovisning
• Bokslut och rapportering
• Deklarationer
• Skatteberäkningar
• Hantering av finansiella poster, framför allt valutor
• Nedskrivningsprövningar av aktier i dotterbolag samt värdeförändringar och prövningar av aktier i externa bolag
• Budget och prognos

Du tillhör redovisningsteamet i Sverige och rapportera direkt till Redovisningschef. Du har många kontaktytor inom ekonomiavdelningen och samarbetar tätt tillsammans med Finansteamet gällande de finansiella posterna, Koncernredovisningsteamet gällande rapportering, Business Controller teamet gällande budget- & prognosarbetet, team för kund- och leverantörsreskontra och Controllers samt outsourcingleverantör gällande de finska bolagen.

Vem är du?

Vi tror att du har en stabil grund i redovisning med flera års erfarenhet och känner dig trygg i rollen med ett helhetsansvar. Det är inte ett krav att du har tidigare erfarenhet från att samarbeta med ett finansteam, men det kommer att underlätta ditt arbete och du behöver ha ett intresse för att lära dig för att lyckas och trivas i rollen. Det är viktigt att du stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö med högt tempo och att du har en tilltro till din egen förmåga. Det är en självständig roll och trots de många kontaktytorna är det ingen som har samma roll och med liknande frågeställningar.

Du erbjuds

Castellum arbetar med såväl kompetensutveckling som en motiverande arbetssituation för att skapa engagemang och trivsel. Den decentraliserade organisationen gör att varje medarbetare har tydliga ansvarsområden med frihet inom respektive område, vilket är stimulerande och innebär goda utvecklingsmöjligheter.

Vi präglas av en stark företagsanda – Castellumandan! Castellumandan pekar på vad som är unikt med Castellum och fungerar som vägledning i vardagen och i olika affärssituationer, vad man kan förvänta sig av en medarbetare hos Castellum och hur vi ska agera internt mot varandra. Castellumandan är en gemensam grundsyn som genomsyrar allt vi gör och består av 4 P – Personliga, Passionerade, Proaktiva och Pålitliga.

Vi är starka förespråkare av hållbarhet och digitalisering! Castellum är också Nordens mest hållbara fastighetsbolag och hållbarhetsarbetet är fullt integrerat i verksamheten. Castellum tror på idén om ansvarsfullt företagande och att skapa ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbara lösningar. Det hoppas vi du också gör!

Om Castellum

Castellum är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på drygt 145 miljarder kronor. Vi hjälper företag att utvecklas och människor att växa i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors. Vi har specialiserat oss på kommersiella lokaler för bland annat kontor, butik, lager och logistik och deltar aktivt i utvecklingen av stadsdelar och städer. Castellum har ca 500 medarbetare.

Din ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Castellum med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urval sker löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny Rosenqvist på jenny.rosenqvist@jurek.se.

Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mejl med hänvisning till GDPR.

Dela detta jobb

Logo
Moderbolagsekonom till Castellum AB

Jurek