ekonomijobb.se

Manager Supply Chain Controlling till Orkla Confectionery & Snacks Sverige

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-05-26

Ansök nu

Manager Supply Chain Controlling till Orkla Confectionery & Snacks Sverige

Lockas du av att komma till ett välkomnande bolag i en koncern ledande i sin bransch? Vill du ha en roll som har såväl ett operativt som ett strategiskt fokus inom produktionsekonomi? Och är du genuint intresserad av produktion och vill arbeta i en roll där du verkligen får såväl initiera som att driva harmoniserings- och förbättringsprojekt? Då kan rollen som Manager Supply Chain Controlling definitivt vara något för dig!

Detta söker vi
Vi söker nu en Manager Supply Chain Controlling som kommer att ansvara för att proaktivt leda och styra affärsresultat, investeringsprocess och arbetssätt för två produktionsanläggningar, en för kex i Kungälv (Göteborgs Kex) och en för snacks i Filipstad (OLW). Till din hjälp har du två produktionscontrollers, som du även har det formella personalansvaret för.

Du kommer att vara en Finance Business partner till Supply Chain Director och du kommer att såväl operationellt som strategiskt och styra resultaträkningen för fabrikerna samt säkerställa att utvecklingen är i linje med den strategiska planen. Du kommer ha ett nära samarbete med ditt team samt med Supply Chain Director och CFO, som du även kommer att rapportera till. Du sitter med i ledningsgruppen för Supply Chain och Finance.

Till rollen som Manager Supply Chain Controlling söker vi dig som verkligen trivs i fabriksmiljön och har en naturlig förmåga att knyta kontakter där likväl som att du kan ta ett helhetsansvar för att ifrågasätta, harmonisera och förbättra de processer som driver produktionen och dess ekonomi idag.

Du är placerad i Solna men kommer även att besöka fabrikerna i Filipstad och Kungälv.

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten är bred och varierad, men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara följande:

  • Leda och coacha för två medarbetare

  • Proaktivt leda och styra Supply Chains totala kostnadsbas och föreslå värdeskapande trade-offs

  • Ansvara, hantera och harmonisera den övergripande produktkalkyleringsprocessen

  • Driva materialeffektivitet, kostnadsbesparingar och förbättringsprojekt

  • Ta en ledande roll i nyckelaffärsprocesser som bl.a. årlig budget, S&OP, CAPEX och CCI

  • Driva kontinuerliga förbättringsinitiativ inom egen funktion samt över funktionsgränser

  • Ansvarig för kontinuerlig uppföljning av utvecklingen av standard cost inklusive uppföljning av fabrikernas ekonomiska utveckling och investeringar samt kontinuerlig uppföljning av effekter av input cost förändringar på slutkalkyler

  • Huvudansvarig för produktionscontrolling i SAP och löpande utveckla bolagets styrning inom product costing

Din profil
Du har en akademisk utbildningsbakgrund och har därefter arbetat i en produktionsmiljö. Du kan vara produktionscontroller idag eller arbeta som konsult inom produktion med fokus på effektivitet-, process- och lönsamhetsförbättringar. Oavsett vilken roll du har idag, är det viktigt att du har arbetat med förändringsprojekt, harmonisering av processer, effektiviseringsåtgärder eller motsvarande. Och då inte bara som projektledare utan du har varit mer hands-on och arbetat i själva projektet.

Erfarenhet av att arbeta i SAP och Business Objects är en stor fördel. Du har stor vana och goda kunskaper i Office-paketet, i synnerhet Excel.

Du som person
För att lyckas i rollen som Manager Supply Chain Controlling är du en målorienterad person med en hög inre produktion i dig. Du tar ett stort ägarskap för de frågor som du driver och orkar hålla i ända tills du är i mål. Du är en förtroendeingivande person som på ett naturligt sätt involverar dina kollegor och övriga intressenter i ditt arbete. Du är slutligen en nyfiken person med förmågan att snabbt greppa processer och samband, för att kunna lokalisera och realisera förbättringspunkter.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Orkla Confectionery & Snacks med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Petra Bennarp tfn 070-916 39 18 eller Anna Abrahamsson tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Orkla är den ledande aktören inom FMCG i Norden och Baltikum, och har även viktiga marknader i Centraleuropa, Österrike och Indien. Vi har 18.000 anställda som är verksamma i 20 länder och en omsättning på 37 miljarder NOK. Orkla Confectionery & Snacks Sverige är en ledande kex- och snacksleverantör med välkända och starka varumärken såsom OLW, Göteborgs Kex, Ballerina, Singoalla, Utvalda, Brago, Panda m.fl. Vi tillverkar och säljer produkter inom segment som kex, chips, nötter, popcorn, ostsnacks, choklad och lakrits. Orkla Confectionery & Snacks Sverige har ca 600 medarbetare och en omsättning på 1,5 miljarder.

Dela detta jobb

Manager Supply Chain Controlling till Orkla Confectionery & Snacks Sverige

Prodiem