ekonomijobb.se

Manager Accounts Payable

Företag Epiroc
Ort
Utgår

2019-07-30

Ansök nu

Manager Accounts Payable

Manager Accounts Payable

 

Nu finns möjlighet att ta rodret över Leverantörsreskontran i Epiroc-koncernens största bolag, Epiroc Rock Drills AB. Teamet har en hög automatiseringsgrad som med kommande ERP-uppgradering och din ledning, kan bli ännu högre.

Uppdragsbeskrivning

Ditt uppdrag är att med hjälp av ditt team, registrera, verifiera och betala leverantörsfakturor för Epiroc Rock Drills AB samt ett par mindre Epiroc-bolag. Teamet ansvarar för ett antal system som är kritiska för att leverantörsreskonraprocessen ska fungera.

Leverantörsreskontran hanterar den största kostnadsmassan i bolaget och du har därför en tät kontakt med team Accounting & Reporting  såväl som med Controllers i alla divisoner.

Vi tror att du utövar ett ledarskap som stimulerar ett moget team att utveckla och utvecklas, prestera och effektivisera samt supportera kollegor på ett strukturerat och positivt sätt. Du står för en positiv, inlyssnande och transparent ledarstil som har fokus på att coacha teammedlemmarna.

Arbetsbeskrivning

Som chef ansvarar du för leverantörsreskontran i Epiroc Rock Drills AB samt ett par mindre Epiroc-bolag. Teamet består av 10 personer som hanterar ca 400 000 leverantörsfakturor per år. Processen är i hög grad automatiserad och över 65 % av fakturorna registreras automatiskt genom e-faktura eller automatiserad tolkningsprogramvara.

Vi använder programvaran Readsoft för att tolka och verifiera fakturorna samt arbetar i ERP-systemet M3. Under en utfasningsperiod används även MediusFlow.

Teamet är självgående och arbetsmiljön andas en öppen amtosfär med högt i tak vilket visas i en stor respekt för varandra och varandras åsikter. Under din ledning kan de utveckla sig själva och leverantörsreskontraprocessen ytterligare.

Leverantörsreskontran är en betydande del av företagets redovisning och kvaliteten i redovisningen avgörs av processäkerheten i reskontran. I din roll rapporterar du till Accounting & Reporting Manager och tillsammans ansvarar ni för den legala redovisningen för Epiroc Rock Drills AB.

Kvalifikationer och erfarenhet

Du har en relevant högskoleutbildning med dokumenterade redovisningskunskaper i kombination med ett logiskt tänk samt system- och processintresse.

Personlig lämplighet värderas högt och du bör ha god social och kommunikativ förmåga samt kunskap och erfarenhet inom ledarskap.

Du talar svenska och engelska flytande.

Erfarenhet av M3, Readsoft, EDI eller e-faktura är meriterande.

Personlighet

För att trivas i rollen behöver du vara positiv, öppen, ärlig och drivas av ständiga förbättringar. Du har lätt för att kommunicera med andra avdelningar och kollegor på både svenska och engelska. Ledarskapet är coachande med en hög grad av inlyssning och stor tilltro till personalens egna förmåga.

Du är självgående och ser vikten av att förvalta det löpande arbetet samtidigt som du kan lyfta blicken och driva teamets utveckling framåt.

Vår kultur och värderingar

Våra värderingar Innovation, Engagemang och Samarbete baseras på vår historia, skapar vår nutid och vägleder vår framtid.

För att uppnå detta vill vi att du som arbetskollega ska vara nyfiken och motiverad. Det är även viktigt att vi som team skapar en arbetsmiljö där människor bryr sig om varandra.

När du arbetar på Epiroc kommer du till en miljö där du kan växa och utvecklas, och nå alla de mål som du och din chef kommer överens om.

För mer information

Vid frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef: Magnus Björk 073-092 47 17 Vid frågor om processen kontakta rekryteringsspecialist: Maria Roseen 076-496 56 74.

Skicka in din ansökan inklusive CV och personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 25 augusti.

United. Inspired. Performance unites us, Innovation inspires us, and commitment drives us to keep moving forward.

In the 150 countries where you can find Epiroc, we encourage our employees to take ownership of their own development and careers with the support from their leaders.

We are committed to give you every opportunity to succeed in a culture of innovation, diversity and collaboration, combined with a caring atmosphere.

Diversity and sustainability are key to grow fresh and innovative ideas and solutions for our customers. Epiroc is a leading manufacturer for the mining and infrastructure industries. Learn more at www.epirocgroup.com

Dela detta jobb

Manager Accounts Payable

Epiroc