ekonomijobb.se

Manager Accounting & Reporting till Swedish Match

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-05-26

Ansök nu

Manager Accounting & Reporting till Swedish Match

Swedish Match utvecklar, tillverkar och säljer kvalitetsprodukter under marknadsledande varumärken inom produktsegmenten Rökfria produkter, Cigarrer samt Tändprodukter. Med visionen om ”En värld utan cigaretter” eftersträvar koncernen att bidra till förbättrad folkhälsa genom att med sina rökfria produkter erbjuda attraktiva alternativ till cigaretter.

Swedish Match tillhandahåller välkända produkter av högsta kvalitet. Tillverkning sker i sju länder och försäljningen är störst i Skandinavien och USA. Koncernens nettoomsättning för 2020 uppgick till 16 698 MSEK och antalet medarbetare uppgick i genomsnitt till 6 733. Huvudkontoret är beläget i Stockholm. Swedish Match aktie är noterad på Nasdaq Stockholm (SWMA). För mer information se: www.swedishmatch.com   

Vår vision och våra värdegrunder
Swedish Match vision är “En värld utan cigaretter” och våra kärnvärden är Passion, Ägarskap, Kvalitet och Innovation. Dessa grundpelare har stor genomslagskraft i vårt dagliga arbete och för oss är varje enskild medarbetare en avgörande del av vårt vinnande lag. På Swedish Match ges du möjligheten att bli en del av ett företag med både stolt tradition och stark innovationskraft. Vi vet att en bra arbetsplats har en jämn fördelning av män och kvinnor samt att den präglas av öppenhet mot olika kulturer. Detta arbetar vi strategiskt med i vårt jämställdhets- och mångfaldsarbete.

Detta söker vi
Swedish Match befinner sig i en expansiv fas och behöver förstärka teamet på Europadivisionen med en Manager Accounting & Reporting. Lockas du av att arbeta i en börsnoterad internationell koncern med brett och kvalificerat ansvar inom redovisning? Har du arbetat framgångsrikt med att leda och utveckla medarbetare i ett team? Du kommer i denna roll att vara en del av en högpresterande och dynamisk organisation med trivsel och engagemang högt på agendan. Låter detta som du? Då ska du definitivt läsa vidare!

Dina arbetsuppgifter
Som Manager Accounting & Reporting leder du Europadivisionens redovisningsfunktion och driver utveckling av rutiner och processer för att säkerställa effektivitet och god kvalitet. Divisionens centrala redovisningsfunktion består idag av sex medarbetare som primärt arbetar med redovisning och rapportering för divisionens största legala enhet, Swedish Match North Europe. Du ansvarar för att leda, utveckla och motivera medarbetarna och har ett direkt personalansvar för samtliga sex personer. Du har dessutom ett övergripande och koordinerande ansvar för divisionens övriga legala enheter i Sverige, Norge, Danmark och Schweiz i frågor som till exempel implementering av nya redovisningsprinciper, utbildning, internkontroll och koncernrapportering.

I tjänsten rapporterar du till Vice President Finance för Europadivisionen och tjänsten är placerad på Swedish Matchs huvudkontor på Sveavägen i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer främst att omfatta:

  • Leda, planera och organisera arbetet inom divisionens centrala redovisningsfunktion

  • Personalansvar med stort fokus på personalutveckling

  • Medlem av finansavdelningens ledningsgrupp och kontaktperson gentemot koncern samt interna och externa revisorer i redovisningsfrågor

  • Ansvar för den finansiella rapporteringen för den legala enheten Swedish Match North Europe inklusive skattefrågor

  • Koordinerande roll och ansvar för alla divisionens legala enheter i frågor som till exempel redovisningsprinciper, internkontroll och koncernrapportering

  • Stötta i den finansiella uppföljningen av divisionens resultat

  • Självständigt leda och driva projekt inom området för rapportering och redovisning

Din profil
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi i kombination med minst 5-10 års relevant arbetslivserfarenhet inom redovisning och/eller revision. Du har erfarenhet av arbete med kvalificerade redovisnings- och rapporteringsfrågor (företrädesvis enligt IFRS) i en föränderlig miljö. Du behöver inte ha haft formellt personalansvar tidigare men vi fäster vikt vid att du haft arbetsledande positioner och trivs i en coachande roll. Du har mycket goda kunskaper i Excel och är van att använda olika system för att effektivisera arbetet. För tjänsten krävs att du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift.                                       

Du som person
För att lyckas i rollen ser vi att du är en person som brinner för att leda och coacha personal. Du är drivande, strukturerad och analytisk. Du har ett sinne för detaljer men förmågan att fokusera på helheten och kontinuerligt identifiera förbättringsmöjligheter i processer. Du har en hög genomförandekraft och går från idé till handling och uppföljning. Givetvis är du samarbetsvillig, besitter en god kommunikativ förmåga och klarar av att kravställa gentemot organisationen. Då Swedish Match är en dynamisk organisation med ett högt tempo är det viktigt att du har ett flexibelt och anpassningsbart förhållningssätt.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Swedish Match med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073- 445 50 10 eller Petra Bennarp på Prodiem, tfn 070-916 39 18.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Manager Accounting & Reporting till Swedish Match

Prodiem