ekonomijobb.se

Lönechef till Internationella Engelska Skolan

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-07-07

Ansök nu

Lönechef till Internationella Engelska Skolan

IES befinner sig i en expansiv fas och planerar fortsatt tillväxt där bland annat tio nya skolor planeras öppna de kommande tre åren. Till följd av detta utökar vi nu löneavdelningen med en Lönechef! Vi söker dig som vill arbeta i en varierande roll med goda förutsättningar att vara med och påverka. Vi erbjuder en nyckelroll inom bolaget där du kommer arbeta nära såväl bolagets finans-, som HR-avdelning i både operativa och strategiska frågor.

Detta söker vi         

För tjänsten som Lönechef söker vi dig som lockas av en bred och affärsnära roll. Du kommer ansvara för att driva och utveckla löneavdelningen samtidigt som du kommer agera bollplank till övriga avdelningar på HQ samt till rektorer/chefer ute i verksamheten. Utöver dina fasta arbetsuppgifter kommer du att medverka i diverse projekt kopplade till bland annat processutveckling och effektivisering. Vi söker dig som har gedigen erfarenhet som chef och av kvalificerat lönearbete. Vidare har du erfarenhet av, samt ett intresse för HR-processer med inriktning på digitalisering. Arbetet sker idag till stor del i Hogia lön, Skolboxen och Excel. Tjänsten är placerad på Internationella Engelska Skolans huvudkontor i Täby.

Dina arbetsuppgifter

Du leder, fördelar och utvecklar det dagliga arbetet kring frågor som hänger ihop med lönesystemet, framför allt kontraktshantering, lönehantering, lönerevisioner och pensioner. Månatligen hanterar du och dina medarbetare ca 3 600 löner och supporterar kollegor i verksamheten. Som lönechef kommer du att ha ett brett kontaktnät i organisationen och förväntas bidra i olika utvecklingsfrågor inom ditt område.

Du ansvarar för att bibehålla och vidareutveckla en effektiv och serviceinriktad löneavdelning. Du har personalansvar för tre medarbetare och rapporterar till bolagets CFO. Eftersom bolaget befinner sig i en expansiv fas behövs översyn av arbetssätt samt digitalisering av processer att göras.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att:

  • Leda och utveckla löneavdelningen med personalansvar

  • Driva processutveckling och digitalisering av lönefunktionen

  • Säkerställa att korrekt och högkvalitativ rapportering görs till myndigheter som Skatteverket, Försäkringskassan och SCB

  • Vara delaktig i lönerevisonsprocessen samt löpande hantera löner för ett antal skolor

  • Stötta verksamheten, främst rektorer och regionchefer, i frågor inom ditt område

  • Aktivt delta i löpande processutveckling, effektiviseringsarbete och övriga projekt inom ditt område

Din profil

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning i kombination med minst 10-15 års relevant erfarenhet. Du arbetar troligtvis som Lönechef idag. Du har gedigen erfarenhet av kvalificerat lönearbete och är en tydlig ledare med erfarenhet av att driva förändringsprojekt. Arbete i liknande bransch är meriterande men inget krav. Viktigast är att du har ett gediget intresse för utbildning och en stark vilja att förstå och lära känna verksamheten. Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du som person

För att lyckas i den här rollen är du en driven, strukturerad och målfokuserad person. Du samarbetar väl med andra, vågar utmana det som råder och gillar att tänka nytt. Vidare ser vi gärna att du har ett affärsmässigt förhållningssätt och att du aktivt strävar efter att bidra till utveckling. Du tar ansvar för dina uppgifter och inser vikten av att du och ditt team levererar ett arbete av hög kvalitet med fokus på såväl helheten som detaljerna. Du är prestigelös och tycker om att arbeta både ”högt och lågt”. Då IES befinner sig i en expansiv fas är det viktigt att du enkelt anpassar dig efter ändrade förutsättningar, trivs med variation i arbetet och är lösningsorienterad.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Internationella Engelska Skolan med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Rekryteringskonsult Jessica Maurell tfn 073-233 01 17 eller Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073-44 55 014.

Välkommen med din ansökan!

Internationella Engelska Skolan, IES, är en av de ledande fristående aktörerna inom utbildning i Sverige, med cirka 28 000 elever i 39 skolor samt 4 600 elever i sju skolor i Spanien. I Sverige bedriver IES skolverksamhet från förskoleklass i grundskolan till och med gymnasiets tredje årskurs. Inom grundskolan är IES den ledande enskilda huvudmannen, med sjutton av de tjugo största friskolorna i Sverige. IES grundades 1993 och är idag inne på sitt 28:e verksamhetsår. Upp till hälften av undervisningen bedrivs på engelska av lärare som har engelska som modersmål.

Dela detta jobb

Lönechef till Internationella Engelska Skolan

Prodiem