ekonomijobb.se

Knista församling söker p g a pensionsavgång en ny kyrkokamrer med ansvar för församlingens ekonomi.
Hos oss får du chansen att bidra i ett entusiastiskt arbetslag med en omfattande verksamhet trots sin litenhet. Knista församling har fem kyrkor, fyra kyrkogårdar och 4483 medlemmar. Vi tillhör Strängnäs stift och har 19 personer anställda.
Läs gärna vår församlingsinstruktion(pdf)!

Om tjänsten
Tonvikten i arbetet som kyrkokamrer ligger i övergripande ansvar för det ekonomiska arbetet gällande budget, uppföljning, bokslut, årsredovisning, löpande bokföring och intern kontroll. Du stöttar också kyrkoherden i verksamhetsfrågor samt utvecklar och uppdaterar policies.

Rollen innebär ansvar för kansliet med personalansvar för en medarbetare som tillsammans med dig ser till att kansliarbetet fungerar på bästa sätt samt att administrativa system och rutiner utvecklas. Inom kansliet ingår församlings- och kyrkogårdsexpedition, inköp, diarie, arkiv, information, it-miljö och annan administration.

Ditt arbete är starkt knutet till förtroendemannaorganisationen där du biträder kyrkoherden vid möten med kyrkofullmäktige, kyrkoråd och arbetsutskott och ansvarar för protokollförandet vid dessa möten som ofta är förlagda på kvällstid. Du har också en stor del i att ärenden hanteras enligt uppgjord beslutsordning.

Du sköter församlingens löne- och personaladministration, är internkonsult inom kollektivavtal och arbetsrätt och behöver därför ha god kunskap i avtalsfrågor, arbetsrätt och andra HR-frågor. Du ingår i kyrkoherdens ledningsgrupp som består av kyrkoherde, fastighets-/kyrkogårdschef och kyrkokamrer.

Externa kontakter är olika leverantörer, banker, stiftskansliet i Strängnäs, kyrkokansliet i Uppsala samt naturligtvis församlingsbor och förtroendevalda.

Vem är du?
Du behöver självständigt kunna arbeta och organisera ditt arbete efter verksamhetens behov. Du är med och påverkar och ser samtidigt till att få beslutade aktiviteter inom ditt verksamhetsområde gjorda. Du är trygg, positiv och självgående med en prestigelös och lösningsorienterad inställning. Du är pålitlig, kommunikativ och arbetar målmedvetet för församlingens bästa. Du uppskattar att arbeta med både övergripande strategiska frågor och operativt arbete och har förmåga att konstruktivt samverka med förtroendevalda. Du delar samma värdegrund som Svenska kyrkan.

Dina erfarenheter
Vi tror att du har lägst gymnasieutbildning inom ekonomi, förvaltning eller liknande, gärna högre studier. Men viktigare än högskolepoäng är att du har arbetat praktiskt med ekonomi-, lön- och personaladministration i ett antal år och även med lön- och personaladministration där du behöver ha god kunskap i avtalsfrågor, arbetsrätt och andra personalfrågor. Du behärskar det svenska språket mycket väl samt känner dig väl hemmastadd i att använda MS Office-programmen och digitala, administrativa stödsystem i ditt arbete. Om du har erfarenhet från att arbeta inom Svenska kyrkan är det starkt meriterande.

Vad erbjuder vi?
Som kyrkokamrer i Knista församling får du en bred och intressant tjänst. Du kommer att ha stort inflytande med det ansvar det innebär. Etik och integritet är viktigt för oss liksom en respektfull attityd både internt och externt. Du kommer att arbeta i en organisation med tydliga värderingar där glädje och engagemang har en betydande roll. Tjänsten är på heltid och innefattar vissa möten under kvällstid. Tänkt tillträde är 1 mars 2021. Arbetsplatsen är centralt belägen i Fjugesta som är centralort i Lekebergs kommun väster om Örebro.

Är du intresserad?
Då ska du ansöka så snart som möjligt men senast den 30 november. Ansökningar tas emot via mail eller post. Intervjuer med slutkandidater kommer att genomföras i början av december. Komplettera gärna ditt CV med ett personligt brev där du beskriver dig själv, dina erfarenheter och egenskaper.

Har du frågor gällande tjänsten kontakta gärna:
 Stefan Öberg, kyrkoherde, 0585-315 40,
stefan.oberg@svenskakyrkan.se
eller
Ingalill Ekström, kyrkokamrer, 0585-312 56, 
ingalill.ekstrom@svenskakyrkan.se

 

Varmt välkommen med din ansökan till
knista.forsamling@svenskakyrkan.se
eller
Knista församling
Storgatan 28
716 30 Fjugesta        

Ledig tjänst

Företag Svenska Kyrkan
Ort
Utgår

2020-11-30

Ansök nu

Dela detta jobb