ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kvantitativ Kreditanalytiker

Ort
Utgår

2022-07-30

Ansök nu

Kvantitativ Kreditanalytiker

PRI Pensionsgaranti är ett ömsesidigt kreditförsäkringsbolag som ägs av de försäkrade kundföretagen, vilka utgörs av stora och medelstora bolag, däribland flera av Sveriges största företag. Vi arbetar med näringslivets pensioner, bland annat ITP-planen. Våra tjänster omfattar kreditförsäkring, aktuariella tjänster, stiftelseadministration och pensionsadministration samt information och utbildning inom pension i egen regi. Totalt uppgår PRI Pensionsgarantis försäkringsansvar till 335 miljarder kronor. PRI Pensionsgaranti har två dotterbolag, PRI Stiftelsetjänst och PRI Pensionstjänst. Företagskulturen kännetecknas av det lilla företaget med stora ambitioner, utrymme för påverkan och goda möjligheter till utveckling. Initiativkraft, samverkan och långsiktighet är de värderingar vi står för. PRI har cirka 110 anställda och har kontor centralt i Stockholm och Göteborg.

Kreditförsäkringsavdelningen på PRI har i dag drygt 600 företagskunder och ansvarar både för kreditbedömning och affärskontakten med försäkringskunderna. PRI Pensionsgaranti befinner sig i ett utvecklingsskede och förstärker just nu sin kreditförsäkringsavdelning med en Kvantitativ Kreditanalytiker.

Din utmaning

Arbete på PRI ger rätt kandidat möjlighet till ett mycket intressant helhetsperspektiv på hela affären och organisationen. Du blir ansvarig för analyser av kreditportföljen och den kvantitativa delen av avdelningens strategi och operation. En roll med stor frihet och möjlighet att göra skillnad.

Som Kreditanalytiker får du vidareutveckla vår kvantitativa portföljanalys och vara ledande i vårt arbete med den interna ratingmodellen. Rätt kandidat får ett seniort ansvar med att sammanställa, genomföra och presentera analyser av kreditportföljen samt producera rapporter till ledning och styrelse. Du får också möjligheten till kreditbedömning och direktkontakt med ett antal av våra kundföretag.

Dagsaktuella frågeställningar som att implementera hållbarhet i kreditanalys och rating är ett område som behöver mycket fokus och där får du en viktig roll. Utvärdera och vidareutveckla våra analysverktyg ingår också i rollen samtidigt som ett viktigt inslag i tjänsten är att utbilda avdelningen i det tekniska. Du får delta i spännande projektarbete, processutveckling och kravställning gentemot IT i samarbete med flera av våra andra avdelningar.

Din profil

Rätt kandidat för den här rollen har flera års erfarenhet av kreditbedömning och/eller kreditrisk samt relevant examen med starka kvantitativa inslag. Idag arbetar du antagligen på kreditavdelning eller riskavdelning hos ett finansiellt institut. En lyckad kandidat för rollen har gärna bred förståelse av ratingmodeller och kreditbedömning av större företag. Vi tror du har god kunskap inom matematik och statistik med avancerad förmåga att modellera i Excel och andra statistiska analysverktyg. Intresse för makroekonomi är önskvärt.

Rätt person har förmågan att ta uppgifter i mål och att driva utveckling. Mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska kommer behövas. Du är samarbetsinriktad, positiv och kavlar gärna upp ärmarna.

I denna rekrytering samarbetar PRI med Blaq Group rekrytering. För eventuella frågor var god kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Henrik Flood, på telefonnummer 0739 83 05 00 eller henrik.flood@blaq.se. Samtliga ansökningar tas emot via vår hemsida (blaq.se)

 

Dela detta jobb

Kvantitativ Kreditanalytiker

PRI Pensionsgaranti