ekonomijobb.se

logga

Kvalificerad Redovisningsekonom till Teknikföretagen

Företag Prodiem
Ort
Kategorier
Utgår

2021-03-05

Ansök nu

Kvalificerad Redovisningsekonom till Teknikföretagen

Teknikföretagen är den främsta företrädaren för svensk industri. Teknikföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation som hjälper våra tusentals medlemsföretag att göra bättre affärer. Tillsammans står våra 4 200 medlemsföretag för en tredjedel av Sveriges export. Uppdraget är att ge företagen bästa möjliga konkurrenskraft. Vi som jobbar här bidrar på olika sätt till att stärka Sveriges viktigaste företag. Vill du vara med? Läs mer om företaget på www.teknikforetagen.se.

Tycker du att det vore intressant att arbeta med redovisning i en arbetsgivarorganisation? Motiveras du av utveckling och förändring? Trivs du i en roll med helhetsansvar och där du får bidra med din erfarenhet? Då kan du vara Teknikföretagens nästa kvalificerade Redovisningsekonom!

Detta söker vi

Till Teknikföretagen söker vi nu en kvalificerad Redovisningsekonom som med sin erfarenhet vill vara med och bidra till utvecklingen inom avdelningen. Du kommer att tillhöra ett team på fyra personer plus Ekonomichef som arbetar med redovisningen för Teknikföretagens samtliga bolag. I rollen kommer du att ansvara för delar av bolagets redovisning tillsammans med övriga kollegor på ekonomienheten.

Rollen som kvalificerad Redovisningsekonom innebär ett ansvar för den löpande bokföringen i ett av våra större bolag. Även moms, skatter, bokslut, rapporter för detta bolag ligger inom ditt ansvarsområde, likväl som att vara delaktig i redovisningen av bidragsprojekt. Uppföljning och analys i samband med bokslut är en självklar del, liksom att du blir delaktig i framtagande av prognoser och budget, och stöttar därigenom Ekonomichefen. Utöver detta blir du också bolagsansvarig för ett eller flera mindre bolag, innebärande ett helhetsgrepp inklusive leverantörs- och kundreskontra, årsbokslut och årsredovisning för dessa bolag.

I och med detta är det viktigt att du trivs i en analytisk och bred redovisningsroll och har lätt för att förstå kopplingen mellan verklighet och siffror.

Ekonomienheten ser sig som en tydlig servicefunktion vilket innebär att rollen är bred och att du har många kontaktytor mot verksamheten där du bland annat hjälper till med att besvara frågor från organisationen och är ett stöd inom ekonomi. Tjänsten är placerad på Teknikföretagens kontor i Stockholm på Storgatan 5 och du rapporterar till Ekonomichefen.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Kvalificerad Redovisningsekonom kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att innefatta:

  • Löpande redovisning

  • Skatt- och momshantering

  • Månads- och årsbokslut

  • Årsredovisning och inkomstdeklaration

  • Delaktig i budget och prognosarbete

  • Uppföljning och analys i samband med bokslut

  • Kontakt med myndigheter

  • Agera stöd och bollplank mot verksamheten i ekonomiska frågor.

Då du kommer att vara en viktig del i utvecklandet av processer och rutiner inom ekonomienheten, vill vi att du har ett öga för förslag på förbättringar och effektiviseringar.

Din profil

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har en kvalificerad redovisningsbakgrund och är självständig i bokslutsarbete. Du arbetar troligen i en liknande roll idag som Redovisningsekonom eller Redovisningsansvarig. Vidare ser vi att du är en van Excel- och systemanvändare.

Du som person

För att bli framgångsrik i rollen som kvalificerad Redovisningsekonom ser vi att du är en person med energi och driv. Du tar ansvar för ditt arbete och är nyfiken på förbättring och utveckling och kommer med egna initiativ och förslag, inom just ditt område. Du ser till att saker och ting blir gjorda, trivs med varierande arbetsuppgifter och kan på ett självständigt sätt se var ditt fokus behöver vara. Vidare har du ett naturligt servicetänk, är bra på att kommunicera och trivs med att ha många kontaktytor. Rollen ställer även krav på att du är strukturerad och kvalitetsmedveten.

Vår värdegrund

Vi är Respekterande. Vi tar in varandras kompetenser och synpunkter, mellan kollegor och mellan avdelningar. 

Vi är Engagerande. Vi vet att vårt arbete har stor betydelse för industrin och för Sverige. Det är ett stort ansvar som ger oss energi och kraft.  

Vi är Professionella. Vi ska vara fokuserade på att nå bästa resultat och vara effektiva på vägen dit. Vi ser en stolthet i att vara professionella i arbetets alla delar.

Vi är Modiga. Vi vågar hitta nya och innovativa lösningar för att nå våra mål. Vi står upp för vår linje även när vi möter motstånd.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Teknikföretagen med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson på Prodiem, tfn 073 388 22 62 eller Anna Abrahamsson, tfn 070 691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Kvalificerad Redovisningsekonom till Teknikföretagen

Prodiem