ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Kvalificerad nationalekonom med inriktning mot välfärdspolitik

Företag Jurek
Ort
Utgår

2022-01-29

Ansök nu

Kvalificerad nationalekonom med inriktning mot välfärdspolitik

Söker du en spännande och utvecklande arbetsplats där du får möjlighet att göra skillnad och skapa värde för det svenska näringslivet? Är du en ansvarstagande och driven person med förmåga att ta egna initiativ och trivs att arbeta både självständigt och i grupp?

Svenskt Näringsliv är en spännande och utvecklande arbetsplats där man får möjlighet att göra skillnad och skapa värde för det svenska näringslivet. Vi söker nu dig med tidigare erfarenhet från liknande arbete som vill påverka utvecklingen av samhällets ekonomi.

Arbetsbeskrivning

Svenskt Näringslivs samhällsekonomiska avdelning ansvarar för att analysera hur politiska reformer, lagar och regler påverkar den svenska ekonomin och tillväxten på kort och lång sikt. Samhällsekonomiska avdelningen erbjuder en unik miljö för dig som vill kombinera avancerat analysarbete med praktisk politikutveckling.

Du kommer arbeta i en bred roll där kvalificerade samhällsekonomiska analyser utgör viktiga delar. Du tillhör ett team på ca 12 personer och rapporterar till chefen för samhällsekonomiska avdelningen. Avdelningen förstärker nu bevakningen av det välfärdspolitiska området.

Dina huvudsakliga ansvarområden är följande:

  • Inriktning mot välfärdspolitik och styrning av offentlig sektor.
  • Policyansvar för vissa frågor samt analysfunktion.
  • Frågeställningar såsom: Är offentlig sektor effektiv? Kan man göra den mer effektiv? Hur kan framtidens välfärd utformas?
  • Kommunikation med medlemsorganisationer och politiker.
  • Ansvar för vissa beräkningar, ex effekter av vinstbegränsningar.
  • Skriva debattartiklar med god förståelse för företagarperspektivet.
  • Driva samverkansgrupper.

Vem är du?

Som person är du analytisk, initiativrik och drivande med god kommunikationsförmåga. Du är en bra teamspelare med genuint intresse av samhällsekonomiska frågor. Du är även en social person med förmågan att snabbt sätta dig in i nya uppgifter och med stort intresse för att omsätta ekonomisk analys i praktisk politik.

Vi ser gärna att du har en universitetsexamen i nationalekonomi samt 5 - 10 års tidigare erfarenhet från relevant organisation eller myndigheter. Du är van att hantera både nationell och internationell statistik samt har en god förståelse för företagens och näringslivets betydelse. Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Du erbjuds

Här får du möjlighet att arbeta i en organisation med en öppen företagskultur där många brinner för samhällsnyttan. Tjänsten avser en tillsvidaretjänst med 6 månaders provanställning, placerat på Svenskt Näringslivs huvudkontor i centrala Stockholm.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Svenskt Näringsliv med Jurek Rekrytering & Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marie Källström på tel. 070-751 93 43 alt. marie.kallstrom@jurek.se.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.
Vi tar inte emot ansökningar via e-mail.

Om verksamheten

Svenskt Näringsliv är företagens företrädare i Sverige. Vi arbetar för att företag i Sverige ska ha bästa möjliga förutsättningar. Det här är vår vision: "Företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd".

Vi företräder 60 000 små, medelstora och stora företag. Dessa är organiserade i 49 bransch- och arbetsgivarförbund. Förbunden utgör föreningen Svenskt Näringslivs medlemmar. Företag är primärt med i ett arbetsgivarförbund och/eller i en branschorganisation. Genom detta blir de även medlemsföretag i Svenskt Näringsliv

Dela detta jobb

logga
Kvalificerad nationalekonom med inriktning mot välfärdspolitik

Jurek