ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Kvalificerad nationalekonom med inriktning arbetsmarknad

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2022-02-05

Ansök nu

Kvalificerad nationalekonom med inriktning arbetsmarknad

Söker du en spännande och utvecklande arbetsplats där du får möjlighet att göra skillnad och skapa värde för det svenska näringslivet? Är du en ansvarstagande och driven person med förmåga att ta egna initiativ?

Vi söker dig med ett stort samhällsekonomiskt intresse som brinner för att omsätta ekonomisk analys i praktisk politik.

Arbetsbeskrivning

Svenskt Näringslivs samhällsekonomiska avdelning ansvarar för att analysera hur politiska reformer, lagar och regler påverkar den svenska ekonomin och tillväxten på kort och lång sikt. Samhällsekonomiska avdelningen erbjuder en unik miljö för dig som vill kombinera avancerat analysarbete med praktisk politikutveckling.

Du kommer arbeta i en bred roll, med inriktning mot arbetsmarknadsekonomi, där du deltar i Svenskt Näringslivs arbete med makroekonomiska bedömningar. Vid sidan om analysarbete ingår kommunikation som en viktig arbetsuppgift. Du tillhör ett team på 4 personer och rapporterar till enhetschefen för makroanalys.

Några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter är följande:

  • Analys och prognos av svensk ekonomi med fokus på arbetsmarknaden

  • Analys av lönebildningsfrågor inför avtalsrörelser

  • Internationella jämförelser av svensk arbetsmarknad

  • Nyhetsbrev och kommunikation av samband och utveckling på svensk arbetsmarknad via sociala medier

Vem är du?

Vi söker i första hand dig som är nationalekonom med några års erfarenhet av samhällsekonomiskt arbete ifrån relevant organisation eller myndigheter. Du är duktig inom ekonometri och van att hantera både nationell och internationell statistik. Vi ser gärna att du har erfarenhet av prognosarbete och kunskap om arbetsmarknadsstatistik och lönebildningsfrågor. Det är en fördel om du har ett intresse av att arbeta med sociala medier. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både engelska och svenska.

Som person är du analytisk, initiativrik och drivande. Du har en förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och områden. Vidare tror vi att du är en bra teamspelare med en god kommunikationsförmåga. Det är viktigt att du trivs i en miljö där långsiktigt analysarbete kombineras med arbetsuppgifter med kort leveranstid.

Du erbjuds

Här får du möjlighet att arbeta i organisation med en öppen företagskultur och ett hjärta som klappar för företagsamheten. Tjänsten avser en tillsvidaretjänst med 6 månaders provanställning, placerad på Svenskt Näringslivs huvudkontor i centrala Stockholm.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Svenskt Näringsliv med Jurek Rekrytering & Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emelie Baeckström på tel. 073-745 06 46 alt. emelie.baeckstrom@jurek.se.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.
Vi tar inte emot ansökningar via e-mail.

Om verksamheten

Svenskt Näringsliv är företagens företrädare i Sverige. Vi arbetar för att företag i Sverige ska ha bästa möjliga förutsättningar. Det här är vår vision: "Företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd".

Vi företräder 60 000 små, medelstora och stora företag. Dessa är organiserade i 49 bransch- och arbetsgivarförbund. Förbunden utgör föreningen Svenskt Näringslivs medlemmar. Företag är primärt med i ett arbetsgivarförbund och/eller i en branschorganisation. Genom detta blir de även medlemsföretag i Svenskt Näringsliv.

Dela detta jobb

logga
Kvalificerad nationalekonom med inriktning arbetsmarknad

Jurek