ekonomijobb.se

Kvalificerad handläggare – utbildning inom arbetsmarknadspolitiken

Ort
Utgår

2020-09-30

Ansök nu

Kvalificerad handläggare – utbildning inom arbetsmarknadspolitiken

Arbetsförmedlingen, VO Arbetssökande, Avdelningen Samordning Uppföljning

Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara med och driva förändring inom viktiga områden – är du en av dem?

Avdelningen Samordning och uppföljning inom verksamhetsområde Arbetssökande koordinerar och samordnar myndighetsövergripande arbete utifrån sitt funktionsansvar. Avdelningen består av tre enheter och ansvaret spänner över flertalet erbjudanden och tjänster, arbetsmarknadspolitiska program, insatser och upphandlade arbetsförmedlingstjänster till arbetssökande.

Vill du bidra till att fler tar vägen till jobb genom utbildning?

Vi söker nu en driven medarbetare till enheten Byta spår/hitta utbildning!

Hos oss kommer du ingå i en enhet med cirka 15 medarbetare som har många olika kompetenser och erfarenheter. Enheten ansvarar för samordning, utveckling och förvaltning av Arbetsförmedlingens uppdrag inom det reguljära utbildningsväsendet, karriärvägledning, ungdomsfrågor, upphandlade tjänster av förberedande och motiverande karaktär samt myndighetssamarbetet med Kriminalvården.

Som kvalificerad handläggare kommer du tillsammans med teamkollegorna samverka, analysera, utveckla och förvalta uppdrag och insatser såsom utbildningsplikt, studiestartsstöd, studera med aktivitetsstöd med mera. Du kommer tillsammans med samarbetspartners inom andra myndigheter och organisationer utveckla strukturer som möjliggör för arbetssökande att ta del av utbildning som leder till jobb. I uppdraget ligger att ta fram återrapporter, bidra i uppföljnings-/utredningsarbete samt utvecklingen av myndighetens samverkan med kommuner och regioner. Utifrån din kunskap om utbildnings- och kommunväsendet kommer du också bidra i Arbetsförmedlingens digitalisering.

Personliga färdigheter
Arbetsförmedlingen är i början av en stor förändringsprocess vilket betyder att de direktiv du arbetar utifrån snabbt kan förändras. Det är därför viktigt att du lätt kan anpassa dig till förändringar och nya förutsättningar. Som person är du initiativrik, lösningsfokuserad och har en god pedagogisk förmåga. Att samverka och samarbeta med kollegor eller organisationer med andra sakkunskaper är en självklar och energigivande del av din arbetsdag. Du har förmåga att lyfta blicken, analysera komplexa problemformuleringar och du driver självständigt ditt eget arbete mot uppställda mål.

Kvalifikationer

 • Högskoleexamen om lägst 180hp/120p i statsvetenskap, nationalekonomi, pedagogik, juridik eller ämnen som bedöms likvärdiga
 • God kunskap om det arbetsmarknadspolitiska uppdraget och regelverk
 • Mycket god kunskap om organisering, dimensionering och planering av kommunal vuxenutbildning
 • God kunskap om utbildningsväsendets utformning och styrande författningar
 • Mycket god förmåga att kommunicera och skriva på svenska
 • Mycket god förmåga att analysera, bedöma och tolka statliga utredningar och uppdrag
 • Goda kunskaper i engelska

Meriterande

 • Erfarenhet av samverkan med offentliga och/eller privata samarbetspartners
 • Erfarenhet av arbete på nationell nivå inom statsförvaltningen
 • Erfarenhet från arbete hos, eller med, fristående aktörer som levererar utbildnings- och arbetsmarknadstjänster
 • Erfarenhet av arbete inom Arbetsförmedlingen på regional eller lokal nivå, alternativt inom Personligt Distansmöte
 • Erfarenhet av utformning av styrande dokument, rutiner och arbetsprocesser

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas om du inte redan är anställd i myndigheten. Placering vid Arbetsförmedlingens huvudkontor i Solna eller enligt överenskommelse. Arbetsprov kan komma att ingå som en del i rekryteringsprocessen.

Denna tjänst riktar sig främst till dig som blivit uppsagd från Arbetsförmedlingen p.g.a. arbetsbrist och är berättigad till företrädesrätt till återanställning.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 24 september 2020. Intervjuer och eventuella arbetsprov kan ske löpande så skicka gärna in din ansökan innan sista ansökningsdag. Vi tar emot din ansökan elektroniskt via vårt rekryteringssystem. Bifoga CV samt ett personligt brev.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell Lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2020/0047 0916
Kontakt
 • Emil Johansson, Enhetschef,, 010-488 85 57
 • Monicah Mutie, Rekryteringspartner,, monicah.mutie@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Seppo Rytkönen, Saco-S, 010-486 91 32
 • Lotta Ejdeholm-Persson, ST, 010-488 29 14
 • Mikael Listh, Seko, 010-486 65 64
Publicerat 2020-09-16
Sista ansökningsdag 2020-09-30

Dela detta jobb

Kvalificerad handläggare – utbildning inom arbetsmarknadspolitiken

Arbetsförmedlingen