ekonomijobb.se

Kvalificerad handläggare med inriktning projektledning

Ort
Kategorier
Utgår

2020-09-29

Ansök nu

Kvalificerad handläggare med inriktning projektledning

Arbetsförmedlingen, Avd HR, HR Avdelningen, Enheten HR Kompetensförsörjning

Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara med och driva förändring inom viktiga områden – är du en av dem?

Enheten Kompetensförsörjning är en del av HR-avdelningen på Arbetsförmedlingen och omfattar tre sektioner med 48 medarbetare. Två sektioner ansvarar för myndighetens produktion, upphandling, förvaltning och genomförande av kompetensutvecklingsinsatser. Den tredje sektionen ansvarar för myndighetens rekryteringsarbete.

Nu söker vi en driven och handlingskraftig projektledare som har en stor vilja till att utveckla och stödja andra!

Om jobbet

Vi är en organisation med högt förändringstryck vilket ställer krav på att våra medarbetare är flexibla med en positiv inställning till förändring och utveckling. Som projektledare arbetar du nära chefer och specialister inom kompetens-utvecklingsområdet och du kommer att vara en länk mellan vår verksamhet, våra kundansvariga samt våra externa leverantörer. Uppdraget innebär att i samarbete med dessa aktörer omsätta våra kunders behov till diverse kompetens-utvecklingsinsatser.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara av varierande karaktär men till stor del bestå av projektledning och vara den som håller samman flera projekt och styr dem framåt. Du kommer att planera och leda möten, utarbeta långsiktiga planer och följa upp aktiviteter. Du kommer att leda workshops, utbilda och coacha medarbetare samt agera bollplank och stöd. I rollen ingår ett ansvar för att efterleva våra verksamhetsprocesser. Rollen innebär att du behöver en god kommunikativ förmåga för att driva arbetet framåt.

Hos oss kommer du ingå i en enhet med många olika kompetenser och erfarenheter.

Vem är du

För att lyckas i rollen tror vi att du har ett kundorienterat och konsultativt förhållningssätt. Du kan arbeta självständigt men också tillsammans med andra. Du är lösningsfokuserad, handlingskraftig och beslutsför inom ramen för tilldelade mandat. Du är en god kommunikatör som trivs med att genomföra förändringar och se till verksamhetsnytta och effektivitet.

Du är prestigelös och har lätt för att knyta kontakter. Du har gedigen erfarenhet av att leda och driva tidskritiska projekt där flertalet medarbetare bidrar med mindre delleveranser. Du är noggrann, strukturerad, stresstålig och kan hantera flera parallella arbetsuppgifter. Du har en god analytisk förmåga, ser helheten och fastnar inte i detaljer. Du har tidigare erfarenhet av arbete i stora organisationer med förändrings- och utvecklingsarbete.

Du inspirerar till arbetsglädje, engagemang och ansvarstagande, vilket återspeglas i ditt eget förhållningssätt och dina personliga egenskaper. Då du kommer att arbeta med människor i olika situationer med erfarenheter från olika kulturer kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning om minst 180 hp/120 p
 • Erfarenhet av att leda projekt med lärande inslag
 • Goda kunskaper i svenska, kunna uttrycka sig väl i tal och skrift
 • Goda kunskaper i Office-paketet

Meriterande

 • Erfarenhet av lednings- och förändringsarbete
 • Certifierad inom agil projektledning
 • Kompetens inom agila modeller och metoder
 • Förmåga att samordna och ansvara för utvecklingsarbete i och för både nationell, regional och lokal kontext
 • God förmåga att leda workshops
 • Förmåga att författa marknadsförande kommunikation i digitala kanaler
 • Blandat lärande för vuxna
 • Kunskaper/erfarenhet och intresse för jämställdhet- och mångfaldsfrågor
 • Erfarenhet av arbete med kundresor

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Placeringsort är Östersund med tillträde så snart som möjligt. Tillsvidareanställning. Vi tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte redan är anställd på myndigheten. Resor är, i normala fall, en del av arbetet.

Vi har goda förmåner, med bra semesteravtal, flextid, möjlighet till friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Hos oss finns ett stort engagemang, alla som arbetar här vill göra en insats. Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-29 märkt med Af-2020/0047 9429.

Vi tar emot din ansökan elektroniskt via vårt rekryteringssystem. Bifoga ett CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet, ett personligt brev samt eventuella intyg/betyg.

När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor. Urvalstester kan förekomma.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer Af-2020/0047 9429
Kontakt
 • Peter Backström, Sektionschef kompetensutveckling, 010-486 49 39
 • Pia Napreeff, Rekryteringspartner, pia.napreeff@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Maria Borg, ST, 010-488 21 09
 • Max Skymningsmåne, SACO-S, 010-485 05 07
 • Mari Nilsson, SEKO, 010-487 23 36
Publicerat 2020-09-15
Sista ansökningsdag 2020-09-29

Dela detta jobb

Kvalificerad handläggare med inriktning projektledning

Arbetsförmedlingen