ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Kvalificerad finansinspektör med fokus på tillsyn över fondmarknaden

Ort
Utgår

2022-01-31

Ansök nu

Kvalificerad finansinspektör med fokus på tillsyn över fondmarknaden

Ref 21-33532

Som kvalificerad finansinspektör på avdelningen Uppförandetillsyn på Finansinspektionen (FI) arbetar du brett över avdelningens ansvarsområde med fokus på tillsyn av fonder och fondförvaltare. Arbetsuppgifterna innebär att genomföra undersökningar och fördjupade analyser samt bidra med specialistkompetens i tillståndsprövningar och regelutveckling, primärt inom fondområdet. Du kommer vara med och utveckla avdelningens tillsynsmetodik och hur FI utövar tillsyn. Du kommer även utveckla och presentera policyfrågor eller slutsatser från tillsynsaktiviteter.

I ditt arbete samverkar du med andra myndigheter inom Sverige och internationellt samt har kontakt med institut under tillsyn och branschföreningar. Arbetet innebär att du internt kommer samarbete med andra avdelningar som exempelvis Kapitalmarknadsrätt, Marknadsanalys och policy samt andra undersökningsledare inom olika verksamhetsområden på FI. 

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen inom ekonomi eller juridik, alternativt att du på annat vis kan styrka dina kunskaper. Det är ett krav att du har en längre relevant erfarenhet av fondverksamhet och att du uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift. Har du mycket god erfarenhet av riskhantering, regelefterlevnad, värdering och/eller portföljförvaltning är det en fördel. Detsamma gäller god kunskap om kapitalmarknadernas funktionssätt, regelgivning, hållbarhet eller konsumentskyddsfrågor relaterat till fondförvaltning

Det är meriterande om du har kunskaper om regelverk som träffar avdelningens institut. Vidare är erfarenhet från internationellt arbete, arbete inom eller gentemot tillsynsmyndighet också meriterande för tjänsten, och har du tidigare haft personalansvar eller varit i en ledande roll är detta en fördel.

Som person är du analytisk, självgående och initiativtagande. Du kommunicerar tydligt och transparent, planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och bidrar till ett gott samarbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För mer information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Catrin Hådén på 08-408 984 44.

Vi har normalt sex månaders provanställning.

En anställning på FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll görs enligt säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan som ska innehålla cv, personligt brev och relevanta betyg senast den 31 januari 2022. Arbetspsykologiska tester är en del av rekryteringsprocessen. Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader, ett gott konsumentskydd och en hållbar utveckling. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare, där olika erfarenheter, kompetens och mångfald tas tillvara. Här arbetar cirka 600 personer och våra värderingar präglas av att vi är engagerade, beslutsamma, målinriktade och hjälpsamma. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan.

Dela detta jobb

logga
Kvalificerad finansinspektör med fokus på tillsyn över fondmarknaden

Finansinspektionen