ekonomijobb.se

logga

Kvalificerad finansinspektör med fokus på riskhantering i fondbolag

Ort
Utgår

2021-10-28

Ansök nu

Kvalificerad finansinspektör med fokus på riskhantering i fondbolag

Stockholm

Ref 21-25736

Som kvalificerad finansinspektör på avdelningen Uppförandetillsyn på Finansinspektionen (FI) arbetar du brett över avdelningens ansvarsområde med fokus på riskhantering i fondbolag och värdepappersbolag. I arbetsuppgifterna ingår att undersöka fondbolag med fokus på riskhantering samt utveckla avdelningens möjligheter att göra undersökningar och fördjupade tillsynsinsatser av bolagens riskhantering. Du bidrar med kunskap om modeller som mäter likviditetsrisker, marknadsrisker och hållbarhetsrisker i fonder. Genom ditt arbete ökar du avdelningens kunskap om hur olika risker påverkar kapitalkrav för värdepappersbolag.

Tjänsten innebär internt samarbete med andra avdelningar och områden om riskhantering, samarbete med undersökningsledare för att göra effektiva undersökningar, samt externa kontakter med företag under FI:s tillsyn.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi, eller motsvarande kompetens. Du ska ha relevant erfarenhet av riskhantering eller regelefterlevnad från finansiella institut. Har du även juridisk kompetens är det en fördel. Det är meriterande om du har arbetat med riskhantering, regelefterlevnad, revision eller motsvarande relaterat till fondbolag eller värdepappersbolag, eller om du har arbetat med frågor inom avdelningens ansvarsområde. Vi ser gärna att du har kunskaper om modellrisker och om regelverk som träffar avdelningens institut. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du analytisk, självgående och tydlig i din kommunikation. Du bidrar till ett gott samarbete. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För mer information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Catrin Hådén på 08-408 984 44. 

Vi har normalt sex månaders provanställning.

En anställning på FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll görs enligt säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan som ska innehålla cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 28 oktober 2021. Arbetspsykologiska tester är en del av rekryteringsprocessen.

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader, ett gott konsumentskydd och en hållbar utveckling. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare, där olika erfarenheter, kompetens och mångfald tas tillvara. Här arbetar cirka 600 personer och våra värderingar präglas av att vi är engagerade, beslutsamma, målinriktade och hjälpsamma. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan.

Länk till den här sidan
https://www.fi.se/sv/om-fi/lediga-jobb/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=1512&rmlang=SE

Dela detta jobb

logga
Kvalificerad finansinspektör med fokus på riskhantering i fondbolag

Finansinspektionen