ekonomijobb.se

Logo

Kvalificerad ekonom som vill leda in i framtiden

Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Kvalificerad ekonom som vill leda in i framtiden

 

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.

Södermanland är en av de snabbast växande regionerna i Sverige och Länsstyrelsen står inför flera intressanta och utmaningar och ett spännande utvecklingsarbete.

Avdelningen för verksamhetsstyrning och -stöd har uppgifter i fråga om verksamhetsstyrning och ledningsstöd till landshövding och länsråd samt verksamhetsstöd till avdelningarna och enheterna.

Inom avdelningen finns tre enheter där vi nu söker en kvalificerad ekonom till ekonomienheten. Vi söker dig som arbetat en tid inom din nuvarande roll, men känner att du är beredd att ta ett steg ytterligare i den karriären.

Länsstyrelsen finansieras dels genom förvaltningsanslag och dels genom andra finansieringsformer som bidrag från andra myndigheter, avgifter och EU-medel. Det betyder att ekonomienheten har ett aktivt deltagande i verksamhetsplaneringen och uppföljningen och arbetar även med inhämtning av finansieringskällor från myndigheter och andra organ. Ekonomienhetens uppdrag är att ge stöd och förutsättningar för att verksamheten ska ha en ekonomi i balans med god framförhållning. I kommande verksamhetsår är det viktigt att förutom att fortsätta utveckla enhetens interna rutiner även utveckla vår projektuppföljning enligt beslutad projektstyrningsplan och öka nyttjandet av länsstyrelsens BI-system LISA.

Du kommer att ha ett särskilt ansvar över projetekonomin inom myndigheten och rapporterar till avdelningschefen. Du vill utvecklas vidare till en framtida chefsroll och du går parallellt de utbildningar som finns inom länsstyrelsens chefsprogram.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med både operativt redovisningsarbete men också med förbättringsprocesser av ekonomi vad gäller redovisning och projekt. I det operativa arbetet ingår redovisningsfrågor, avstämningar och projektredovisning. Du kommer också att medverka i arbetet med bokslut och rapportering. En annan del är att arbeta som stöd till projektledare vad gäller ekonomin och planering av projektekonomi i större projekt. En viktig uppgift som ekonom vid Länsstyrelsen är att vara ett bra stöd till sakverksamheterna genom information och vägledning. Du ingår i länsstyrelsens projektsekretariat och deltar i Utvecklingsrådet. Arbetet innebär en hel del kontakter inom organisationen, men också att kontinuerligt ha kunskap om möjliga finansieringsmöjligheter, särskilt bland EU-fonder.

I uppdraget ligger också att medverka till att utveckla vår verksamhetsstyrning tillsammans med länstyrelsens övriga chefer.

Ekonomienheten har ansvar för finansieringskällor, budget, prognos, uppföljningen och redovisningen för Länsstyrelsen som helhet och ansvarar för de finansiella delarna i årsredovisning och bokslut. Du fungerar som stöd till chefer och ledning på myndigheten.

Kvalifikationer och profil

Du ska vara examinerad ekonom med goda kunskaper om redovisning. Meriterande är om du har yrkeserfarenhet från statlig ekonomiadministration och arbetat med projektekonomi. Du ska ha goda kunskaper om användning av redovisningssystem och gärna även beslutsstödssystem. Goda kunskaper i Officepaketet och främst Excel och Word är självklart.

Vi vill att du har erfarenhet av både budgetarbete, årsredovisning och uppföljning. Ledarerfarenhet som projektledare eller teamledare är meriterande och gärna god erfarenhet och kunskap av arbete med statlig redovisning. Du bör även ha erfarenhet av att arbeta i Agresso, ha arbetat med BI-verktyg och projektuppföljning.

Du behöver vara självgående, strukturerad, flexibel och ha hög servicekänsla och integritet. Att kunna arbeta självständigt, ta egna initiativ, att vara noggrann och kunna ta ansvar är en förutsättning för denna tjänst.

Vi värdesätter god samarbetsförmåga och egen drivkraft liksom strategisk förmåga och helhetssyn på arbetet. Vi ser också att du skapar dig en förståelse för verksamhetens frågor.

Anställningen är tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Provanställning på sex månader kan komma att tillämpas. Ett framtida tidsbegränsat förordnade som enhetschef är på tre år och förnyas därefter med tre år i taget.

Sista ansökningsdag är den 31 mars 2019.

Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling.

Vid rekrytering strävar Länsstyrelsen efter en jämn könsfördelning och att främja mångfald bland medarbetarna. Då länet är ett finskt förvaltningsområde är det meriterande om du har kunskaper i finska. Det är även meriterande om du behärskar ytterligare ett språk.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner

Andres Delgado
Avdelningschef
0102234000

Johanna Bergman
SACO
0102234000

Rune van den Brink
ST
010-2234000

Dela detta jobb

Logo
Kvalificerad ekonom som vill leda in i framtiden

Länsstyrelsen Södermanland