ekonomijobb.se

logga

Kvalificerad Bolagsekonom till John Mattson

Ansök nu

Kvalificerad Bolagsekonom till John Mattson

John Mattson är en privat bostadsfastighetsägare med 2 800 hyreslägenheter på Lidingö och i Sollentuna. Sedan juni 2019 är John Mattson noterat på Nasdaq, Mid Cap. Vår affärsidé är att långsiktigt äga, förvalta och utveckla bostadsfastigheter i Stockholmsregionen. Bolaget grundades 1965 av byggmästare John Mattson och värdegrunden – långsiktighet, professionalitet och engagemang – är lika stark idag som då. 

John Mattson är i ett intressant skede av tillväxt, och behöver förstärka ekonomiavdelningen med en kvalificerad Bolagsekonom. Är du kanske Bolagsekonom idag, och skulle vilja vidareutveckla dig inom koncernperspektivet? Lockas du av fastighetsbranschen och är genuint intresserad av redovisning? Då kan rollen som kvalificerad Bolagsekonom på John Mattson vara något för dig!

Detta söker vi
Vi söker en Bolagsekonom till ekonomiavdelningen som idag består av sex personer. Du kommer att ha ett helhetsansvar för redovisningen i ett antal fastighetsägande bolag i koncernen, med allt från löpande redovisning till bokslut, årsredovisning och inkomstdeklaration. I bokslutsarbetet ingår uppföljning av resultatutfall gentemot prognos och budget.

Du får möjligheten att utvecklas inom koncernredovisning, IFRS och skatt. Du rapporterar till redovisningschef.

Du kommer att vara placerad på John Mattsons huvudkontor som är beläget i ljusa och natursköna lokaler på Lidingö, inte långt från Lidingöbron och med buss, Lidingöbanan eller båtförbindelse i nära anslutning till kontoret.

Dina arbetsuppgifter
Rollen som Bolagsekonom på John Mattson är bred, utvecklande och i nära samarbete med verksamheten. Förutom traditionella arbetsuppgifter kommer du ha en viktig roll i digitaliserings- och effektiviseringsprojekt som är en följd av den tillväxtfas som John Mattson är inne i. Du kommer bl a att arbeta med följande arbetsuppgifter: 

 • Månads-, kvartals- och årsbokslut

 • Löpande redovisning, avstämningar och periodiseringar

 • Årsredovisning

 • Inkomst- och skattedeklarationer

 • Delta i framtagandet av intern och extern rapportering

 • Kontakt med myndigheter och revisorer

 • Bolagsformalia

 • Mer fastighetsspecifika frågor såsom fastighetsmoms

 • Resultatuppföljning och analys

 • Stödja verksamheten i ekonomifrågor

 • Delaktig i koncernredovisning och IFRS

Din profil
Du har en adekvat utbildningsbakgrund inom ekonomi och har därefter arbetat i en roll där du har haft ett helhetsansvar för ett bolags redovisning. Troligen är du idag bolagsekonom eller redovisningskonsult, och vill nu addera mer komplicerade redovisningsfrågor till din roll. Har du erfarenhet från fastighetsbranschen är detta så klart meriterande, men inget krav.

Du som person
För att lyckas i rollen som kvalificerad Bolagsekonom är du en produktiv person med eget driv att slutföra en påbörjad uppgift, och du förstår vikten av att hålla deadlines. Att du vidare är en strukturerad person som värderar en hög kvalitet på det du lämnar ifrån dig, ser vi som en självklarhet. Du är även nyfiken på redovisningsfrågor och tar gärna in ny kunskap inom området.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar John Mattson med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 alt Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Kvalificerad Bolagsekonom till John Mattson

Prodiem