ekonomijobb.se

Kreditspecialist Företag

Ort
Utgår

2019-05-27

Ansök nu

Kreditspecialist Företag

Kreditspecialist med företagskompetens till Kredit inom Länsförsäkringar Bank 

Vill du vara en viktig del av bankens fortsatta framgångsresa? Kredit på Länsförsäkringar Bank söker dig som vill anta en roll som Kreditspecialist med fokus på företagskrediter. 

Om jobbet 

Dina arbetsuppgifter: 

  • Som Kreditspecialist arbetar du med att bereda, analysera och fatta kreditbeslut som ledamot i Centrala kreditkommittén (CKK). 
  • Du är kontaktperson för ett antal Länsförsäkringsbolag där du arbetar med utveckling av kreditkvalité, är bollplank i kreditrelaterade frågor samt håller i utbildningar för Länsförsäkringsbolagen i kreditrelaterade ämnen såsom t.ex. kassaflödesanalyser, regelverk, kreditkvalitet och kreditkultur.  
  • Du bereder större kreditpropåer i de fall där CKK inte är beslutsför. 
  • Du är delaktig i, och driver olika kreditrelaterade projekt. 

Utbildning och erfarenhet 

  • Du har relevant akademisk utbildning, gärna en kombination av ekonomi och juridik. 
  • Du har gedigen erfarenhet av kreditgivning och kreditbedömning till företag. 
  • Du är intresserad av affären och helheten. 
  • Du är kommunikativ i både tal och skrift. 
  • Erfarenhet och kunskap inom kreditgivning till lantbruksföretag är meriterande. 

Vem är du?  

Vi ser framför oss att du är en driven, självgående, tydlig och affärsmässig person som har lätt för att samarbeta i grupp. Du föredrar frihet under ansvar och har förmåga till självständig prioritering. Du har god analytisk förmåga och levererar med kvalitet även under tidspress. Befattningen kräver hög integritet och en lösningsorienterad inställning. Du anser att laget går för jaget. 

Om oss 

I en annons som ska publiceras externt skriver vi på följande sätt:  

Länsförsäkringar Bankär ett dotterbolag till Länsförsäkringar AB. Kredit ingår i avdelning Affär som består av ca 35 medarbetare. Affärs huvuduppgift är att utgöra det samlade stödet till länsförsäkringsbolagen och består av Kredit, AML och Bolagsstöd. Kredit ansvarar för bankens kredithantering och kredituppföljning samt för de regelverk som reglerar dessa områden. 

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid. 

Mer information och ansökan 

Låter det spännande? I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar Bank med Blaq. Frågor om tjänsten besvaras av Joakim Isaksson, Senior Researcher på Blaq, telefon 0735-130315. 

Dela detta jobb

Kreditspecialist Företag

Länsförsäkringar AB