ekonomijobb.se

Kredithandläggare till PRI Pensionsgaranti

Ort
Utgår

2021-10-15

Ansök nu

Kredithandläggare till PRI Pensionsgaranti

Om företaget

PRI Pensionsgaranti är ett ömsesidigt kreditförsäkringsbolag som ägs av de försäkrade kundföretagen, vilka utgörs av stora och medelstora bolag , däribland flera av Sveriges största företag. Vi arbetar med näringslivets pensioner, bland annat ITP-planen. Våra tjänster omfattar kreditförsäkring, aktuariella tjänster, stiftelseadministration och pensionsadministration samt information och utbildning inom pension i egen regi. Totalt uppgår PRI Pensionsgarantis försäkringsansvar till 335 miljarder kronor. PRI Pensionsgaranti har två dotterbolag, PRI Stiftelsetjänst och PRI Pensionstjänst.

Företagskulturen kännetecknas av det lilla företaget med stora ambitioner, utrymme för påverkan och goda möjligheter till utveckling. Initiativkraft, samverkan och långsiktighet är de värderingar vi står för. PRI har cirka 100 anställda och har kontor centralt i Stockholm och Göteborg.

Om tjänsten

PRI Pensionsgaranti befinner sig i ett utvecklingsskede och förstärker just nu sin kreditförsäkringsavdelning med en Kredithandläggare som vill fortsätta att utvecklas och vara med och bidra till PRI's fortsatta utveckling. 

Kreditförsäkringsavdelningen på PRI har i dag nästan 700 företagskunder och ansvarar både för kreditbedömning och affärskontakten med försäkringskunderna. För företag som behåller sitt pensionskapital i verksamheten eller sätter av i pensionsstiftelse krävs normalt kreditförsäkring för att skydda pensionstagarna. Pensionsskulderna är i många företag betydande och kan i de största företagen uppgå till miljardbelopp. 

Som Kredithandläggare på PRI kommer du att tillsammans med kundansvariga hantera dokumentation för kreditförsäkringsaffären och ansvara för kundkontakt och uppföljning i dessa frågor. Du ingår i ett team om 8 personer och rapporterar till Kreditförsäkringschefen. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar; 

  • Hantera och granska säkerheter (borgensförbindelser, pantförskrivningar, behörighetshandlingar etc.)

  • Kommunicera med kunder, banker, länsstyrelsen med flera.

  • Medverka i kreditbedömningsarbetet och i framställandet av rapporter och beslutsunderlag

  • Successivt kunna ta helhetsansvar för mindre och medelstora kunder 

  • Aktivt arbeta med att effektivisera processer och medverka i förändrings-/digitaliseringsarbetet

  • Registrera avtal och kunduppgifter i våra system

  • Att tillsammans med avdelningschefen genomföra  uppföljning och kontroll 

  • Samarbeta med övriga avdelningar på PRI exempelvis Marknad, Juridik och IT

Din bakgrund

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi eller juridik och som har ett par års erfarenhet från en administrativ roll på bank, ett försäkringsbolag eller inom kundfinansiering på ett större bolag. Du kan exempelvis ha arbetat på bankkontor,  som backoffice medarbetare, underwriting assistent, kreditassistent, kredithandläggare eller liknande. Det är en fördel om du har något års erfarenhet av säkerhetshantering, kreditförsäkring eller långivning till företag. Vidare så har du ett utpräglat intresse av att vidareutveckla, effektivisera- och digitalisera processer. Det är ett krav att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. 

Som person är du noggrann, strukturerad och analytisk och tar egna initiativ. Du är prestigelös och trivs med att ha olika kontaktytor och tycker om att samarbeta med olika typer av människor. 

Ansökan 

I denna rekrytering har PRI Pensionsgaranti valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070 4715908. Vi gör urval och intervjuar löpande, men kommer att ta en paus i rekryteringsprocessen under veckorna 28-32. 

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Titel: Kredithandläggare

 

Dela detta jobb

Kredithandläggare till PRI Pensionsgaranti

PRI Pensionsgaranti