ekonomijobb.se

Kredithandläggare till Danske Finans

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2020-12-16

Ansök nu

Kredithandläggare till Danske Finans

Är du kundfokuserad och har ett intresse av kreditarbete inom bank och finans? Då kan detta vara tjänsten för dig. Nu söker vi dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi till en tjänst som Kredithandläggare på Danske Finans. Vi tillämpar löpande urval så var snabb in med din ansökan!

Om tjänsten

Vi söker nu en kredithandläggare till Danske Finans som är en del av Danske Bank. Danske Finans består av totalt ca 65 medarbetare och i det aktuella teamet, Credit, är man i dagsläget 9 medarbetare. Teamet arbetar i huvudsak med kreditförfrågningar och beredning av kreditansökningar från olika leverantörssamarbeten, främst maskinåterförsäljare, samt med inkasso- och obeståndsärenden. Teamet är ett glatt och energifyllt gäng, där ett gott samarbete och hjälpsamhet genomsyrar teamet.

Uppdraget är tänkt att starta omgående, och börjar då med en introduktion till Danske Finans och teamets arbetsuppgifter. Inledningsvis kommer du få stötting i dina arbetsuppgifter av en kollega i teamet och efterhand läggs fler arbetsuppgifter på.

Du erbjuds

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Som kredithandläggare kommer ditt huvudsakliga arbete vara att hantera kreditförfrågningar från företagskunder via bankens olika leverantörssamarbeten. Stora delar av arbetet består av att bereda kreditansökningar, administrera kontrakt avseende leasing och avbetalning, samt att hantera slutkunders kontrakt från ansökan till beviljning.

Du kommer till exempel att:

 • Bedömma kreditansökningar från företagskunder avseende leasing och avbetalning
 • Administrera och hantera kontrakt avseende leasing och avbetalning från ansökan till beviljning
 • Ge service till kunder genom att hantera inkommande telefonsamtal och mail samt stötta samarbetspartners gällande bl.a. KYC och AML.

Vi söker dig som

 • Har en ekonomiutbildning från högskola eller universitet

 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då du kommer ha kontakt med både svenska och utländska kunder samt med kollegor även utanför Sveriges gränser

 • Har goda kunskaper i Office-paketet.

Det är starkt meriterande om du tidigare har jobbat inom bank och finans. Likaså om du har erfarenhet av kreditarbete, och då särskilt gällande produkterna leasing och avbetalning. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av kundnära jobb.

Som person är du:

 • Analytisk och van vid att hantera stora flöden av data och har en bra förmåga att läsa och analysera företags finansiella data/årsbokslut

 • Flexibel och har en förmåga att ta egna initiativ

 • Snabblärd och självgående

 • Strukturerad, noggrann och kan arbeta självständigt.

Övrig information

 • Start: Omgående.

 • Omfattning: Heltid, ca ett år.

 • Placering: Centrala Linköping.

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Danske Finans önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Danske Bank är en stor nordisk bank med starka lokala rötter och verksamhet i 12 länder över hela världen. Som utmanare på den svenska bankmarknaden genomsyras Danske Bank av en entreprenörskultur och söker efter medarbetare med drivet att utveckla sig själva och affären.

Idag arbetar drygt 22 000 medarbetare inom koncernen och Danske Bank har verksamhet i 12 olika länder. Utöver traditionella banktjänster erbjuder Danske Bank också försäkring och pension, bolånekredit, förmögenhetsförvaltning, fastighetsfinansiering och leasingtjänster.

Dela detta jobb

Kredithandläggare till Danske Finans

Academic Work