ekonomijobb.se

Konsult med erfarenhet av KYC/AML – start omgående

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-10-04

Ansök nu

Konsult med erfarenhet av KYC/AML – start omgående

Till ett välkänt finansbolag i centrala Stockholm söker vi nu en medarbetare inom affärsrisk till avdelningen Affärsstöd. Till detta uppdrag söker vi dig som vill ta anställning som konsult eller dig som vill arbeta som underkonsult hos oss.

Uppdraget är beläget:

Centrala Stockholm/Hemmakontor

Tid:

omgående till och med mars 2022 (med stor möjlighet till anställning)

Omfattning:

Heltid

Beskrivning av uppdraget:

Rollen innebär att tillsammans med ett team om fyra medarbetare säkerställa att organisationen har effektiva och säkra processer för att genomföra kundkännedomsanalys (KYC) Detta görs genom bedömningar av KYC-riskklass, risk för penningtvätt och/eller finansiering av terrorism. Du kommer att löpande analysera den kundkännedom som inhämtas, identifiera risker och bidra med att kalla in till möten, skapa agendor, skriva protokoll samt arkivera underlag. Rollen ställer höga krav på noggrannhet och regelefterlevnad.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

·      Identifiera och kontrollera kundens identitet

·      Identifikation av verklig huvudman

·      Identifiera personer i politisk utsatt ställning (PEP)

·      Kontroll av sanktionslistor

·      Bedömning av affärsförbindelsens syfte och art (betalningsflöden)

·      Bedömning av risk för penningstvätt och/eller finansiering av terrorism (högriskland/bransch)

·      Identifiering av hållbarhetsrisker

Din profil:

Vi söker dig med eftergymnasiala studier i ekonomi, juridik eller motsvarande och har 3–5 års erfarenhet av finansiella roller med inslag av riskbedömning. Du kan ha en bakgrund som till exempel kreditadministratör, kreditanalytiker eller financial controller. Stor vikt läggs vid personlighet där integritet och samarbetsförmåga är avgörande. Du är en god kommunikatör som trivs med att ge service och ha kontakt med andra. För att trivas i rollen krävs ett intresse för omvärldsfrågor och nyhetsbevakning. Du kommer att arbeta i en internationell miljö och behärskar därför svenska och engelska i såväl tal som skrift. Det är meriterande, men ej ett krav om du har jobbat med verktygen Compliance Catalyst och/eller Credit Point.

Ansökan:

I detta konsultuppdrag samarbetar företaget med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Per Wreding 0709-16 94 00.

 

 

 

Dela detta jobb

Konsult med erfarenhet av KYC/AML – start omgående

Prodiem