ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Koncernredovisningsspecialist – Förvärv till Söderberg & Partners

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2022-02-05

Ansök nu

Koncernredovisningsspecialist – Förvärv till Söderberg & Partners

 

Kundlogotyp

 

Arbetar du idag med koncernredovisning och tycker att det är grymt roligt med förvärv och vill utvecklas vidare? Då har du i rollen som Koncernredovisningsspecialist på Söderberg & Partners en unik möjlighet att få inrikta dig på just förvärv men även på systemrelaterade frågor och förbättringsprojekt. Vill du fokusera på dessa frågor i en väldigt förvärvsintensiv, dynamisk och internationell koncern? Då kan den här rollen definitivt vara något för dig!

Söderberg & Partners har växt kraftigt de senaste åren med internationell expansion på bred front och vi letar efter dig som vill bli en viktig del av den fortsatta tillväxtresan. Du kan vara en av de drivande krafterna för att skapa framtidens mest högkvalitativa och processtyrda Group Finance-funktion. Koncernen har i dagsläget ca 280 dotterbolag i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nederländerna, Luxemburg och Spanien.

Detta söker vi

Vi söker nu en Koncernredovisningsspecialist med fokus på förvärv till teamet på fyra koncernredovisningsekonomer och en koncernredovisningschef. Teamets huvudsakliga ansvar är koncernrapportering och redovisning, produktion av årsredovisning med börsstandard, framtagande av annan finansiell data samt ramverk för intern kontroll inom koncernen. Gruppen ansvarar även för styrelserapportering. Du kommer att vara en nyckelperson i arbetet med att leverera en högkvalitativ finansiell rapportering och koncernredovisning.

Då Söderberg & Partners är en förvärvsintensiv koncern, kommer en stor del av din roll utgöras av att ansvara för den koncernredovisningsmässiga hanteringen av dessa förvärv. Du kommer att vara teamets specialist inom förvärv samt ansvara för att göra de avstämningar och kontroller som behövs för att säkerställa att koncernredovisningen är korrekt och ger en rättvisande bild. Koncernspråket är engelska.

En annan central del av rollen är att stötta och utbilda i redovisnings- och rapporteringsfrågor såväl inom teamet som gentemot övrig organisation inom koncernen. Du är en naturlig speaking partner för teamet i dialogen med övriga funktioner inom Group Finance och M&A. Du kommer även att ha en kontinuerlig dialog med de rapporterande ekonomifunktionerna i respektive land samt ett nära samarbete med Koncernredovisningschefen, som du även rapporterar till.

Du kommer givetvis vara delaktig och i vissa fall drivande i strategiska förbättringsprojekt för att utveckla och effektivisera den finansiella rapporteringen och även teamets egna rutiner och processer. Söderberg & Partners befinner sig i ett mycket intressant skede, då ett stort förändringsarbete pågår med målet att skapa en processtyrd och högkvalitativ Group Finance-funktion genom bl.a. automatisering och digitalisering. För att kunna bidra i detta förändringsarbete kommer du att ha en avgörande roll i hanteringen av Cognos, utifrån ett användarperspektiv.

Tjänsten är centralt belägen på Stureplan i Stockholm, med möjlighet till visst distansarbete.  

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har en gedigen erfarenhet inom koncernredovisning och har erfarenhet av förvärvsintensiva och internationella koncerner.

Du har ett starkt intresse för effektivisering, digitalisering och erfarenhet av Cognos är meriterande då konsolideringen i dagsläget sker i detta system. Du har ett intresse för och en vana av att driva projekt och arbeta med förändringsledning.

Du som person

För att lyckas i rollen som Koncernredovisningsspecialist är du en driven och målmedveten person som har en trygghet i din egna kunskap och förmåga. Du motiveras av att ställas inför komplexa frågeställningar och där andra ser problem ser du snarare nya möjligheter och lösningar. Du är en positiv person som trivs i samarbetet med andra människor.

Då Söderberg & Partners är en snabbrörlig och dynamisk koncern är det även viktigt att du kan skifta fokus och prioritera vad som är viktigast för stunden.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Söderberg & Partners med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Anna Abrahamsson, tfn 070- 691 01 35 alt Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073- 384 23 94.

Välkommen med din ansökan!

Söderberg & Partners grundades 2004 av nio analytiker men har idag vuxit till 2 200 medarbetare i sju länder. Vi är nu en av Sveriges ledande finansiella rådgivare som tror på värdet av att tänka annorlunda, ständigt ifrågasätta, förändra och utveckla det traditionella arbetssättet i vår bransch. Vi är våra kunders strategiska partner där vi erbjuder rådgivning inom pension och företagsförsäkringar, förmögenhetsförvaltning samt utvecklar en mängd digitala HR-verktyg inom people management. I grund och botten handlar vårt erbjudande om att hjälpa människor och företag att fatta välgrundade beslut i frågor som påverkar deras ekonomi och liv – vi arbetar proaktivt idag för att våra kunder ska leva ett tryggare och rikare liv imorgon. Det entreprenöriella drivet genomsyrar därför hela organisationen och med korta beslutsvägar ges stort utrymme för egna idéer. Vi har dessutom valt, som första företag i svenskt näringsliv, att klimatkompensera våra medarbetare både i arbetet och på fritiden. Läs mer på www.soderbergpartners.se

Dela detta jobb

Koncernredovisningsspecialist – Förvärv till Söderberg & Partners

Prodiem