ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Koncernredovisningsekonom till Skandia Fastigheter

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2022-07-16

Ansök nu

Koncernredovisningsekonom till Skandia Fastigheter

Är du en prestigelös och ansvarstagande koncernredovisningsekonom eller en senior redovisningsekonom som vill utvecklas vidare inom koncernredovisning? Skandia Fastigheter söker nu en ansvarstagande, engagerad och ödmjuk lagspelare. Är det dig vi söker? 
                                                                                                                             
Om rollen
I rollen som koncernredovisningsekonom kommer du ingå i teamet som ansvarar för konsolidering och rapportering till ägare. Det är en bred roll som ska säkerställa att koncernens finansiella rapportering håller hög kvalité och sker i tid.  Du kommer vara delaktig i utvecklingsprojekt med fokus på effektivisering och digitalisering och får möjlighet att vara med och utveckla processer och rutiner. Tjänsten rapporterar till Koncernredovisningschefen.

I rollen kom där du huvudsakligen att hantera följande arbetsuppgifter:

  • Delaktig i upprättande av konsolidering av kvartals- och årsbokslut
  • Kvalitetssäkring av finansiell information från dotterbolagen
  • Delaktig i att upprätta årsredovisning samt kvartalsvis rapportering till ägare och styrelse
  • Systemadministration av koncernrapporterings-systemet (AARO)
  • Upprätthållandet av redovisnings- och regelverksstandards
  • Tolka komplexa redovisningsfrågor och bidra med tolkning och implementation av nya regelverk
  • Delaktig vid upprättande av budget och prognos

Tjänsten är placerad på Skandia Fastigheters ljusa, moderna kontor i på Jakobsbergsgatan centralt i Stockholm city och du rapporterar till Koncernredovisningschefen.

Vem är du?
För att trivas i rollen känner du dig trygg i dina redovisningskunskaper. Du har en högskoleexamen eller likvärdig utbildning inom ekonomi och har flera års arbetslivserfarenhet inom redovisning där du kommit i kontakt med IFRS . Du har varit delaktig i koncernredovisning och konsolidering och du är intresserad av system och digitalisering. Du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av fastighetsbolag och koncernrapporteringssystem.

Din personlighet är en framgångsfaktor. Du är en förändringsbenägen, engagerad och prestigelös person som tar stort ansvar för vad du presterar. Du är analytiskt lagd samtidigt som du är noggrann, strukturerad har en god prioriteringsförmåga. Eftersom rollen innebär ett fokus på vidareutveckling av processer, rutiner och systemstöd är det viktigt att du är kommunikativ och driven. Du har ett ödmjukt sätt och tycker om att hjälpa andra. På Skandia Fastigheter hjälps alla åt och miljön är mycket kamratlig.

Vad kan vi erbjuda dig?
Våra fastigheter är värdefulla, men människor är vår största tillgång. Det är människor som skriver kontrakt, utvecklar stadsdelar och gör skillnad för miljön. För att passa hos oss ska du vara engagerad i och vilja skapa ett ömsesidigt förtroende med dem du möter. Skandia Fastigheter har ett stort hälsofokus där både miljö, aktivitet och balans har fokus.

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer?
I den här rekryteringen samarbetar Skandia Fastigheter med MPYA Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Elin Allskog elin.allskog@mpya.se eller Helene Werme helene.werme@mpya.se. Skicka gärna in ditt CV så snart som möjligt då vi hanterar ansökningar löpande.  Varmt välkommen med din ansökan! 

Dela detta jobb

Koncernredovisningsekonom till Skandia Fastigheter

Mpya Finance AB