ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Koncernredovisningsekonom till Meko

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2022-12-25

Ansök nu

Koncernredovisningsekonom till Meko

Vill du arbeta i ett börsnoterat bolag med familjär känsla där fortsatt utveckling för såväl bolag som medarbetare alltid är lika viktigt? Vill du utvecklas inom koncernredovisning och konsolidering? Som Koncernredovisningsekonom hos Meko kommer du att få göra just det.

Vad kan Meko erbjuda dig?
Meko är en ledande reservdelsdistributör med välkända koncept och varumärken i norra Europa. Vi har ambitionen att leda utvecklingen i branschen och medverkar till transformationen till en mer miljövänlig bilflotta. Inom koncernen sker kontinuerligt köp och försäljning av bolag. Du kommer att få möta komplexa och intressanta redovisningsfrågor då vi har såväl intressebolag som delägda och helägda dotterbolag. Vi är ett team som trivs väldigt bra tillsammans och kontinuerligt jobbar med att utveckla såväl rutiner och processer som vår egen kompetens.

I rollen som Koncernredovisningsekonom kommer du och teamet arbeta tätt tillsammans med koncernredovisning och konsolidering av koncernens cirka 160 bolag och säkerställa en korrekt och högkvalitativ legal och operativ rapportering. Vi är ett team med väldigt bra trivsel och söker dig som är prestigelös, gärna jobbar i team och har ett intresse av att, trots din erfarenhet, kontinuerligt kompetensutveckla dig.

Rollen rapporterar till Head of Group Accounting och är placerad på vårt huvudkontor vid Torsplan i centrala Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens legala och operativa månads-, kvartals- och årsbokslut

  • Delaktig i kvartalsrapportering och upprättande av årsredovisning

  • Arbeta med komplexa redovisningsfrågor

  • Stötta lokala ekonomiavdelningar i koncernredovisnings- och rapporteringsfrågor.

  • Delta i olika projekt inom Group Finance såsom exempelvis det pågående bytet av koncernkonsolideringssystem

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning samt några års erfarenhet av koncernredovisning  samt ett stort intresse av att lära dig mer. Vi ser gärna att du har erfarenhet från en större koncern samt har ett intresse av att hitta bästa nyttan med olika systemlösningar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är strukturerad och arbetar kvalitetsmedvetet samt hög analytisk förmåga. Du är flexibel och strukturerad, van att driva arbetet framåt och ständigt vetgirig.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Meko med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se , Malin Skotte på malin.skotte@mpya.se eller Sofia Sand på sofia.sand@mpya.se  Intervjuer och urval kommer att ske löpande – varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Dela detta jobb

Koncernredovisningsekonom till Meko

Mpya Finance AB