ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Koncernredovisningsekonom till Bonnier Group

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2022-07-16

Ansök nu

Koncernredovisningsekonom till Bonnier Group

Vill du utvecklas i rollen som koncernredovisningsekonom i ett bolag med kärnvärden som yttrandefrihet, passion för medier, individens förmåga och familjeföretags engagemang? Då kan rollen som koncernredovisningsekonom på Bonnier Group vara tjänsten just för dig!  

Vad kan Bonnier Group erbjuda dig? 
Bonnier Group en företagsgrupp som samlar flera av Nordens ledande medieföretag. Bolagen är verksamma inom en mängd olika områden med tyngdpunkt inom medier, fastigheter och investeringar. Bonnier Groups kärnvärden är yttrandefrihet, passion för medier, individens förmåga och familjeföretags engagemang. Det är en garant för de unika och vitt skilda affärsverksamheters frihet och oberoende. De fångar de värderingar som har präglat Bonniers historia och som kommer att driva Bonnier framåt. Utifrån en 200-årig historia fortsätter utvecklingen av Bonnier med ett långsiktigt perspektiv.

Bonnier Group söker nu en koncernredovisningsekonom som vill kunna växa i rollen med stora utvecklingsmöjligheter. I rollen kommer du ha ansvar för koncernredovisningssystemet FPM/Ocra och konsolidera ett antal bolag. Du kommer ha många kontaktytor inom koncernen.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Stockholm. Du kommer att vara del av en koncernredovisningsavdelning och rapportera till koncernredovisningschefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Systemansvar FPM/Ocra
  • Konsolidering och kvalitetssäkring av mindre underkoncerners legala och operativa månads-, kvartals- och årsbokslut.
  • Avstämning av eget kapital och upprättande av kassaflöde
  • Kvalitetssäkring av finansiell information från dotterbolagen
  • Delta i upprättande av koncernens årsredovisning
  • Ha en löpande dialog med dotterbolagen ge stöd i frågor avseende koncernredovisning och konsolideringssystemet
  • Kontakter med revisorer och andra rådgivare
  • Delta och driva utveckling av processer och rutiner

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och har ett par års erfarenhet av liknande roll och/eller revision. Du har god förståelse och stort intresse av koncernredovisning och IFRS. Väsentligt för rollen är att du drivs av att bedriva förändringsarbete och utveckla processer och rutiner. Du är systemintresserad och har goda kunskaper i svenska och engelska. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av FPM/Ocra.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är strukturerad och arbetar kvalitetsmedvetet samt har en förmåga att växla mellan detaljfokus och övergripande helhet. Du är lugn och trygg samtidigt som du gillar att arbeta i ett högt tempo mot många kontaktytor.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Bonnier Group med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se eller Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.  Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Koncernredovisningsekonom till Bonnier Group

Mpya Finance AB