ekonomijobb.se

Koncernredovisningschef till Söderberg & Partners

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-11-04

Ansök nu

Koncernredovisningschef till Söderberg & Partners

Vill du ta helhetsansvaret för koncernredovisningen och rapporteringen av en förvärvsintensiv och internationell koncern? Är du en drivande kraft för att skapa framtidens mest högkvalitativa och processtyrda Group Finance-funktion? Då ska du definitivt läsa vidare!

Söderberg & Partners har växt kraftigt de senaste åren med internationell expansion på bred front och vi letar efter dig som vill bli en viktig del av den fortsatta tillväxtresan. Koncernen har i dagsläget ca 250 dotterbolag i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nederländerna, Luxemburg och Spanien.

Detta söker vi

Vi söker nu en energirik och lösningsorienterad Koncernredovisningschef som kommer att leda ett team om fyra medarbetare. Teamets huvudsakliga ansvar är koncernredovisning och årsredovisning enligt IFRS, framtagande av annan finansiell data samt intern kontroll för koncernen. Gruppen ansvarar även för styrelserapportering.

Som Koncernredovisningschef är du ansvarig för att teamet levererar en högkvalitativ finansiell rapportering och koncernredovisning. Du kommer även ansvara för att teamet hanterar komplexa regelverksfrågor på rätt sätt och applicerar nya regelverk rörande IFRS inom koncernen. Givetvis kommer du att hantera skattefrågor och ha mycket kontakt med revisorer.

En annan central del av rollen är att driva och medverka i strategiska förbättringsprojekt för att utveckla och effektivisera den finansiella rapporteringen och även teamets egna rutiner och processer. Söderberg & Partners befinner sig i ett mycket intressant skede, då ett stort förändringsarbete pågår med målet att skapa en processtyrd och högkvalitativ Group Finance-funktion genom bl.a. automatisering och digitalisering.

Du kommer att ha ett nära samarbete med koncernens CFO, som du även rapporterar till. Du kommer också arbeta nära övriga chefer inom Group Finance samt de rapporterande ekonomifunktionerna i respektive land.

Tjänsten är baserad centralt beläget på Stureplan i Stockholm.

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har en gedigen erfarenhet inom koncernredovisning, är tekniskt kunnig inom gebitet och har tidigare lett ett team. Du har garanterat erfarenhet av större koncerner som har varit förvärvsintensiva och internationella.

Du har ett starkt intresse för digitalisering och erfarenhet från Cognos är också meriterande då konsolideringen i dagsläget sker i detta system. Du har ett intresse för och en vana av att driva projekt och arbeta med förändringsledning. En god förmåga att uttrycka sig i såväl tal som skrift är av vikt, och du gör detta på såväl svenska som engelska.

Du som person

För att lyckas i rollen som Koncernredovisningschef är du en driven och målmedveten person som har, och utstrålar, en trygghet i din egna kunskap och förmåga. Du initierar förbättringsprojekt, och ser även till så att de slutförs. Du motiveras av att ställas inför komplexa frågeställningar och där andra ser problem ser du snarare nya möjligheter och lösningar.

Då Söderberg & Partners är en snabbrörlig och dynamisk koncern, är det även viktigt att du kan skifta fokus och prioritera vad som är viktigast för stunden.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Söderberg & Partners med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35 alt Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94.

Välkommen med din ansökan!

Söderberg & Partners grundades 2004 av nio analytiker men har idag vuxit till 2200 medarbetare i sju länder. Vi är nu en av Sveriges ledande finansiella rådgivare som tror på värdet av att tänka annorlunda, ständigt ifrågasätta, förändra och utveckla det traditionella arbetssättet i vår bransch. Vi är våra kunders strategiska partner där vi erbjuder rådgivning inom pension och företagsförsäkringar, förmögenhetsförvaltning samt utvecklar en mängd digitala HR-verktyg inom people management. I grund och botten handlar vårt erbjudande om att hjälpa människor och företag att fatta välgrundade beslut i frågor som påverkar deras ekonomi och liv – vi arbetar proaktivt idag för att våra kunder ska leva ett tryggare och rikare liv imorgon. Det entreprenöriella drivet genomsyrar därför hela organisationen och med korta beslutsvägar ges stort utrymme för egna idéer. Vi har dessutom valt, som första företag i svenskt näringsliv, att klimatkompensera våra medarbetare både i arbetet och på fritiden. Läs mer på www.soderbergpartners.se.

Dela detta jobb

Koncernredovisningschef till Söderberg & Partners

Prodiem