ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Koncernredovisningschef till Frigoscandia

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2023-02-11

Ansök nu

Koncernredovisningschef till Frigoscandia

Frigoscandia, ett klassiskt logistikföretag med huvudkontor i Helsingborg genomgår en kraftfull förändring sedan några år tillbaka och sedan ifjol med nya ägare. Nu söker vi en erfaren Koncernredovisningschef  som kommer leda ett team som består av sex personer och som hanterar redovisning samt kund- och leverantörsreskontra för merparten av bolagen i koncernen. Utveckling av teamet samt att förenkla och förbättra processer och rutiner är en självklar del av arbetet. Vi tror att du har cirka 10 års relevant arbetslivserfarenhet inom redovisning gärna från bolag med internationella ägare. Revisionserfarenhet är meriterande. Rollen är placerad på huvudkontoret i Helsingborg och du kommer att rapportera till CFO.

Vad erbjuds du? 
Förutom att du får arbeta i Sveriges största koncern som levererar tempererad logistik får du en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. På Frigoscandia får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där man strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är företaget måna om att medarbetarna upplever en god balans mellan arbete och fritid, även om tempot tidvis kan vara högt. Det råder frihet under ansvar och så länge du levererar, kan du lätt styra din egen tid. Möjlighet till att delta i förvärv, integrationer eller visst internationellt nordiskt arbete finns.

Frigoscandia erbjuder dig en marknadsanpassad lön, friskvårdsbidrag, förmånliga rabatter hos bland annat träningsanläggningar och hotell.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter:

 • Konsolidering av koncernens bolag i K3 och IFRS

 • Kvalitetssäkra månads-/kvartals- och årsbokslut

 • Legal rapportering till ägarna

 • Coacha och utveckla teamet

 • Bidra med redovisningskompetens vid behov i koncernprojekt

 • Hålla sig uppdaterad kring redovisningsregler och andra legala krav

 • Vara en kontaktperson mot revisorer och externa myndigheter

 • Är ett stöd till CFO och ledningsgrupp i redovisningsfrågor

 

Din bakgrund och personlighet

 • Akademisk examen inom ekonomi

 • Erfarenhet att rapportera till utländska ägare

 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska

 • Det är meriterande om du har arbetat med leasing

 • Intresse för att arbeta med nyimplementerade system och att förbättra de vi har

Som person är du trygg i din kunskap. Du har lätt för att skapa förtroende inom ditt område på olika nivåer, är lyhörd och implementerar lösningar som är bra för verksamheten.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Frigoscandia med Mpya Finance. Du ansöker på www.mpyafinance.se och vi kallar löpande till intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kristina Bennet på 0703–755075 eller kristina.bennet@mpya.se alternativt Johanna Andersson på 0706-555730 eller johanna.andersson@mpya.se.

Dela detta jobb

Koncernredovisningschef till Frigoscandia

Mpya Finance AB