ekonomijobb.se

logga

Koncernredovisningschef till fintechbolaget Svea

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-05-30

Ansök nu

Koncernredovisningschef till fintechbolaget Svea

Vi söker en ansvarstagande och engagerad Koncernredovisningschef, som vill arbeta i en internationell miljö med alla delar inom koncernredovisning på ett stabilt och framåtlutat företag.

Vad kommer du att göra?
I rollen som Koncernredovisningschef har du det övergripande ansvaret för koncernredovisningen samt för att vidareutveckla funktionen. Du arbetar nära affärsverksamheten, både inom Sverige och internationellt, och har personalansvar för 1-2 personer. Tjänsten är operativ och tyngdpunkten i rollen ligger på konsolidering, kvalitetssäkra dotterbolagens redovisning samt rapportering. Du rapporterar till och har ett nära samarbete med CFO.

Arbetsuppgifter i urval:

  • Ansvara för konsolideringen vid månads, kvartals- och årsbokslut

  • Framtagande av årsredovisning, delårsrapporter och övrig extern- och intern rapportering

  • Kontinuerligt utveckla befintliga rutiner/processer /systemstöd

  • Arbeta med koncernövergripande projekt

  • Kontakt med externa parter, såsom revisorer och konsulter inom området

Vem är du?
Vi söker dig som har akademisk examen inom Ekonomi, med flerårig erfarenhet av koncernredovisning och/eller arbete på revisionsbyrå. Du känner dig trygg med att hantera komplexa redovisnings- och skattefrågor samt koncernredovisning och IFRS. Vi ser att det är positivt om du har erfarenhet från finansiell verksamhet sedan innan, samt om du har ledarskapserfarenhet. Du har arbetat i någon typ av koncernredovisningssystem tidigare, med fördel AARO då det är det system vi arbetar med. Flytande kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Du tar stort ansvar för ditt arbete och är strukturerad, noggrann och analytisk i sättet du jobbar. Vidare är du flexibel, kan hantera flera parallella uppgifter och ett periodvis högt tempo. Vi tror att du är van vid och trivs i en roll där du agerar bollplank, och att du har en prestigelös och hjälpsam attityd. I den här rollen ingår såväl självständigt arbete som samarbete, så det är viktigt att du hanterar båda dessa arbetssätt väl.

Om Svea
I 40 år har Svea hjälpt företagare att uppfylla sina drömmar. På Svea råder en entreprenöriell anda, flexibilitet och en utpräglad familjär företagskultur. Gemenskap är viktigt för oss och vi jobbar för mångfald och att alla ska känna en delaktighet och möjlighet att kunna påverka. På Svea värdesätter vi worklife balance och har en tydlig gräns mellan arbetsliv och privatliv. Vi sitter i nya och fräscha lokaler i Arenastaden, Solna. Välkommen att följa med oss på vår fortsatta resa!

Ansökan
Vi tar inte emot ansökningar via mail. Om du har några frågor om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till ansvarig rekryterare Sanna Löfgren på sanna.lofgren@sveaekonomi.se . Urval och intervjuer sker löpande och vi önskar tillsätta tjänsten så snart som möjligt, så skicka din ansökan redan idag!

 

Dela detta jobb

logga
Koncernredovisningschef till fintechbolaget Svea

Jurek