ekonomijobb.se

Koncernredovisningschef till Fabege

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2021-05-18

Ansök nu

Koncernredovisningschef till Fabege

Är du förändringsbenägen, engagerad och ansvarsfull? Brinner du för redovisning, konsolidering och personalansvar? Vill du arbeta i ett bolag där du får möjlighet att delta i det fortsatta arbetet med robotisering? Då kan tjänsten som Koncernredovisningschef till Fabege vara rätt tjänst för just dig!

Vad kan Fabege erbjuda dig?
Fabege är ett stort börsnoterat företag som utvecklar stadsdelar i miljardklassen. Man skulle kunna tro att vår storlek skulle avspeglas i antalet människor som arbetar hos oss. Många blir förvånade när de inser hur få vi faktiskt är, bara runt 195 personer. Det säger sig självt att varje individ är viktig för verksamheten. Och att varje ny medarbetare alltid rekryteras med stor omsorg.

I rollen som koncernredovisningschef har du det övergripande ansvaret för att säkerställa redovisningen och för att vidareutveckla funktionen. Du arbetar nära affärsverksamheten och ledningen i ett bolag med ett starkt hållbarhetsfokus och med en familjär, affärsorienterad och öppen kultur. Tjänsten är operativ och tyngdpunkten i rollen ligger på redovisning, konsolidering, driva förändringsarbete samt ledarskap.

Tjänsten är placerad på Fabeges huvudkontor i Arenastaden, Solna och du rapporterar till CFO.

I rollen ingår:                                                                                                                                                                                 

  • Leda och utveckla det dagliga arbetet på redovisningsavdelningen

  • Säkerställa kvalitén i redovisning och rapportering

  • Personalansvar; leda/driva/utveckla och entusiasmera individ och grupp

  • Koncernredovisning och konsolidering

  • Kontinuerligt förbättra befintliga rutiner/processer /systemstöd

  • Arbeta med koncernövergripande utvecklingsprojekt

  • Kontakt med revisorer och konsulter inom området

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har akademisk examen och gärna flerårig erfarenhet från en liknande roll. Du känner dig trygg med att hantera komplexa redovisnings- och skattefrågor samt koncernredovisning och IFRS. Du har erfarenhet av personalledning med god förmåga att inspirera och skapa lagkänsla genom ditt coachande ledarskap. Att vidareutveckla processer och maximera systemnyttan för att skapa effektiva ekonomifunktioner är något du också drivs av. Har du erfarenhet från fastighetsbranschen och/eller noterade bolag är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du har goda ledaregenskaper och är kommunikativ. Vidare är du strukturerad och har god förmåga att prioritera. Du är lugn och trygg samt affärsmässig, och du trivs med att ha och samarbeta med många kontaktytor i organisationen. Det är viktigt att du identifierar dig med Fabeges värdegrund, SPEAK. SPEAK står för nyckelorden Snabbhet, Prestigelöshet, Entreprenörskap, Affärsmässighet och Kundnärhet.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Fabege med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se 070-897 11 57 eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se, 070-842 13 77. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.  Varmt välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

Koncernredovisningschef till Fabege

Mpya Finance AB