ekonomijobb.se

Har du god erfarenhet av koncernredovisning? Vill du arbeta nära ledning i en internationell och trivsam miljö? Vi söker en samarbetsinriktad Koncernredovisningschef till vårt Group Accounting team som även består av en Koncernredovisningsekonom och en Koncernredovisningsspecialist på deltid. Vår främsta uppgift är att konsolidera våra dotterbolag, ta fram rapporter på koncernnivå och följa upp verksamheten. Tjänsten innebär samarbete med både kollegor inom avdelningen och andra personer på koncernnivå, men du har även nära kontakt med våra dotterbolag. Du ingår i Finance teamet, som består av ca 9 personer, och du rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvarig för framtagande av koncernens månadsbokslut, forecast och budget
 • Personalansvar för 1 koncernredovisningsekonom
 • Löpande support till dotterbolagen, vilka är främst helägda
 • Ansvarig för framtagande av årsredovisning för koncernen
 • Kassaflödesanalys för koncernen
 • Ev Systemansvar för vårt konsolideringssystem AARO
 • Ta in nyförvärvade bolag i koncernen
 • Särskilda uppdrag inom redovisningsområdet
 • Stötta CFO i diverse frågor

Personliga egenskaper
Som Koncernredovisningschef samarbetar och stöttar du både kollegor och dotterbolag, därför är det viktigt att vara en lagspelare och ha en god kommunikativ förmåga. Den vi söker är också ansvarsfull, har hög integritet och kan arbeta självständigt. För att passa in här bör du vara lösningsorienterad och trivas i en prestigelös miljö med frihet under ansvar.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har högskoleexamen i ekonomi/redovisning alt motsvarande eftergymnasial utbildning och flerårig erfarenhet inom koncernredovisning. Vi ser gärna att du har en bred bakgrund från koncernredovisning, där du har arbetat med många olika frågeställningar. Eftersom rollen innebär regelbundna internationella kontakter är det viktigt att du har goda kunskaper i engelska. Det är meriterande med erfarenhet av IFRS. Har du dessutom arbetat i en internationell miljö mot dotterbolag ser vi det som ett plus.

Som Koncernredovisningschef på OneMed erbjuds du:

 • En bred roll i en internationell miljö på ett utvecklingsorienterat företag.
 • Ett ansvarsfullt och varierande arbete i ett företag som strävar efter att vara föregångare inom branschen.
 • Våra medarbetare är värdefulla för oss och vi strävar efter att ha en bra mix av människor med olika bakgrunder och erfarenheter vilket skapar en mångsidig och dynamisk arbetsplats.

Placeringsort: Stockholm


Om OneMed
OneMed är en ledande distributör av förbrukningsmateriel och vårdrelaterade tjänster till hälso- och sjukvården i Europa. Vi finns i åtta länder, har drygt 800 medarbetare och omsätter cirka 4 miljarder kronor. OneMed är en samarbetspartner som möjliggör bättre liv för patienter, underlättar vardagen för sjukvårdens medarbetare och bidrar till lägre vårdkostnader. Vi strävar efter att minska miljöpåverkan och att tillsammans med våra leverantörer förbättra arbetsvillkoren genom hela värdekedjan.

Koncernredovisningschef sökes till OneMed, Stockholm

Företag MERITMIND AB
Ort
Utgår

2019-11-30

Ansök nu

Dela detta jobb