ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Koncernredovisningsansvarig till Rusta

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2022-07-16

Ansök nu

Koncernredovisningsansvarig till Rusta

Vill du arbeta i ett bolag i tillväxt med familjär känsla där du kan bidra och växa? Brinner du för koncernredovisning och konsolidering? Då kan tjänsten som Koncernredovisningsansvarig till Rusta vara din nästa utmaning!

Rusta är en framgångsrik detaljhandelskedja sedan 1986 med ca 184 varuhus i Sverige, Norge, Tyskland och Finland. Företagets affärsmodell bygger på enkelhet i verksamheten, centrala inköp utan mellanhänder och effektiv distribution. De har idag över 3000 anställda och huvudkontor i Upplands Väsby.

Rusta är nu i behov av att rekrytera en erfaren och driven Koncernredovisningsansvarig. Som Koncernredovisningsansvarig är du övergripande ansvarig för koncernredovisning och konsolidering av koncernens bolag i enlighet med IFRS principer samt rapportering enligt börsens krav. Som Koncernredovisningsansvarig arbetar du nära Ekonomichef och CFO och tillsammans ansvarar ni för att bygga upp och utveckla ekonomifunktionen i takt med Rustas tillväxt och expansion samt leda och implementera projekt inom ekonomi- och redovisningsavdelningen.

Tjänsten är placerad på Rustas huvudkontor i Upplands Väsby och du rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens legala och operativa månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Ansvara för rapportering i enlighet med börsens krav
  • Ansvar för framtagandet av kvartalsrapporter och årsredovisning
  • Avstämning av eget kapital, beräkning av skatt, upprättande av kassaflöde
  • Ansvara för IFRS16 beräkningar
  • Utgöra koncernens expert på koncernredovisning
  • Bistå med uppbyggnaden av intern kontroll i koncernen
  • Nära samarbete med Ekonomichef och CFO
  • Kontakter med revisorer och andra rådgivare

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och erfarenhet av liknande roll med gedigen erfarenhet av koncernredovisning och konsolidering. Du har mycket goda kunskaper om aktuella redovisningsregler, framför allt IFRS.  Väsentligt för rollen är att du drivs av att bedriva förändringsarbete och utveckla processer och rutiner. Du är systemintresserad och har goda kunskaper i svenska och engelska. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet från noterat bolag samt erfarenhet från detaljhandeln gärna med bolag i flera länder.

Stor vikt kommer läggas på dina personliga egenskaper och vi ser gärna att du är noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten. Vidare är du självgående samt har förmågan att ta initiativ till förändring. Du är trygg, kommunikativ, pedagogisk och har lätt för att samarbeta med andra.

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer?
I denna rekrytering samarbetar Rusta med Mpya Finance.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se eller 070-842 13 77 eller Helene Werme, helene.werme@mpya.se eller 070-897 11 57. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan snarast möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Koncernredovisningsansvarig till Rusta

Mpya Finance AB