ekonomijobb.se

Koncernredovisningsansvarig till Humana

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2021-10-22

Ansök nu

Koncernredovisningsansvarig till Humana

Är du en engagerad och självgående Koncernredovisningsekonom som söker utveckling? Vill du jobba i en dynamisk organisation med bra sammanhållning och stort engagemang samt där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Då kan rollen som koncernredovisningsansvarig på Humana vara något för dig!

Om rollen

Tjänsten är en nyckelroll och som Koncernredovisningsansvarig är du ansvarig för koncernredovisningen och konsolideringen av koncernens bolag i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvarig för koncernredovisning och konsolideringen av koncernens bolag i Sverige, Norge, Finland och Danmark

  • Delaktig i kvartalsrapportering och upprättande av årsredovisning

  • Kvalitetssäkring av finansiell information från dotterbolagen

  • Systemansvarig för Aaro

  • Delaktighet vid förvärv

  • Ansvarig för processen kring IFRS 16 där systemstöd behöver ses över

  • Driva effektivisering och därigenom höja rapporterings- och konsolideringsprocessen till nästa nivå

Du kommer att ingå i ett ekonomiteam om ca 10 personer och rapportera till Group Finance Director samt vara placerad på Humana huvudkontor som är beläget i Stadshagen i Stockholm. Verksamheten bedrivs i Sverige, Finland, Norge och Danmark.

Din Profil
Vi söker efter dig som är driven och har en god förmåga att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv men även ha god förståelse för detaljerna. Du har en relevant akademisk examen och har arbetat i ett flertal år i liknande tjänst. Du har mycket goda kunskaper om aktuella redovisningsregler, framför allt IFRS och det är meriterande om du har erfarenhet från börsnoterade bolag. Har du erfarenhet från förändringsarbete och en mycket god systemvana är även det meriterande.

Din personlighet är en framgångsfaktor. Du är en positiv, engagerad och prestigelös person som tar stort ansvar för vad du presterar. Du gillar att få saker gjorda och kan arbeta självständigt med rätt prioriteringar. Vidare har du bra sinne för struktur samt trivs i en dynamisk och utvecklande miljö. På Humana är samarbete viktigt, därför är det även betydande att du är kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer, både externt och internt.

Vårt erbjudande till dig
På Humana har vi en bra anledning att stiga upp och gå till jobbet varje dag. Vi är hängivna uppgiften att ge så många människor som möjligt ett bra liv. Och vi har tur – vi har ca 16 000 talangfulla medarbetare.  Vi tror på att ge våra medarbetare eget ansvar och på att ha starka ledare som inspirerar, stödjer och coachar. Vi bygger varaktiga relationer – med våra kunder, med våra samhällspartner och med varandra. Vi hjälper våra medarbetare att utveckla sin kompetens och bygga meningsfulla karriärer. Vi är aldrig färdiga utan alltid på väg att bli bättre och vi har roligt på jobbet!

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Humana med Mpya Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se eller Italo Paras, italo.paras@mpya.se Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Koncernredovisningsansvarig till Humana

Mpya Finance AB