ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Koncernredovisningsansvarig till Byggfakta Group

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2022-01-01

Ansök nu

Koncernredovisningsansvarig till Byggfakta Group

Vill du arbeta i ett internationellt bolag i stark tillväxt med familjär känsla där du kan bidra och växa? Brinner du för koncernredovisning och konsolidering? Då kan rollen som Koncernredovisningsansvarig till Byggfakta Group vara din nästa utmaning.

Vad kan Byggfakta Group erbjuda dig?
Byggfakta Group är en lönsam och expansiv koncern med verksamhet i hela Norden samt i Portugal, Spanien, Italien, England, Schweiz, Österrike, Tjeckien, Slovakien, Canada, USA och Australien. Vi omsätter över 1,7 miljarder SEK, har närmare 1 800 anställda och vill bli ännu fler! Byggfakta är byggbranschens och den kommersiella hyresgästmarknadens Go-To Guy inom försäljning, marknadsföring och beslutsstöd. Vi förädlar och säljer händelsebaserad B2B-information inom sektorerna bygg, fastighet, sjuk- och behandlingsvård. Produkter och tjänster vi alla är riktigt stolta över och engagerade i!

Vi söker nu dig som vill vara med på vår fortsatta resa. Tjänsten är en nyckelroll och som koncernredovisningsansvarig är du ansvarig för konsolideringen av koncernens bolag, för både utfall och prognos och säkerställer en korrekt och högkvalitativ legal och operativ rapportering. Du förbereder finansiella rapporter till styrelse och marknad. Byggfakta Group noterades oktober 2021.

Tjänsten är placerad på Byggfakta Groups kontor i Mörby och du rapporterar till Finance Manager.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens legala och operativa månads-, kvartals- och årsbokslut

  • Avstämning av eget kapital, beräkning av skatt, upprättande av kassaflöde

  • Kvalitetssäkring av finansiell information från dotterbolagen

  • Upprätta delårsrapporter och årsredovisning

  • Ansvar för koncernens förvärvsregister och delaktig vid förvärv

  • Utgöra koncernens expert på koncernredovisning

  • Arbeta med komplexa redovisningsfrågor och bidra med tolkning och implementation av nya regelverk

  • Ha en löpande dialog med våra affärsområden och ge stöd i frågor avseende koncernredovisning och konsolideringssystemet

  • Kontakter med revisorer och andra rådgivare

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och erfarenhet av liknande roll med gedigen erfarenhet av koncernredovisning och konsolidering. Vi ser gärna att du har erfarenhet från en internationell miljö. Du har mycket goda kunskaper om aktuella redovisningsregler, framför allt IFRS samt erfarenhet från börsnoterade bolag.  Väsentligt för rollen är att du drivs av att bedriva förändringsarbete och utveckla processer och rutiner. Du är systemintresserad och har goda kunskaper i svenska och engelska. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av Cognos.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är strukturerad och arbetar kvalitetsmedvetet samt har en förmåga att växla mellan detaljfokus och övergripande helhet. Du är lugn och trygg samtidigt som du gillar att arbeta i ett högt tempo mot många kontaktytor i en internationell miljö.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Byggfakta Group med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se eller Italo Pars på italo.paras@mpya.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Koncernredovisningsansvarig till Byggfakta Group

Mpya Finance AB