ekonomijobb.se

Koncernekonomichef till Humana

Företag Mpya Finance
Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-15

Ansök nu

Koncernekonomichef till Humana

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? Välkommen till Humana.

Humana utvecklar och levererar omsorgstjänster efter människors behov och samhällets önskemål. Humana drivs av viljan att ge sina kunder ökad livskvalitet och en bra vardag. Genom sin verksamhet skapar de förutsättningar för sina kunder att förverkliga sina drömmar och leva ett liv som andra. Att alla har rätt till ett bra liv är en naturlig utgångspunkt på Humana.

Nuvarande Koncernekonomichef kliver nu in i rollen som CFO på Humana och rollen blir därför ledig. Har du en hög energinivå och delar Humanas värderingar? Vill du som Koncernekonomichef bidra till utvecklingen av Humana och deras ekonomifunktion?

Som erfaren Koncernekonomichef för Humana-koncernen har du en central och viktig roll med yttersta ansvaret för att ekonomifunktionen utvecklas till att ännu bättre stötta bolagets många verksamheter. Du har många kontaktytor inom organisationen och samarbete framförallt tätt tillsammans med Ekonomicheferna för de olika affärsområdena. Förändring och utveckling, information till beslutsfattare, struktur och system samt rapportering och koncernkonsolidering är områden du känner dig hemma i. I rollen som Koncernekonomichef agerar du som Business Partner gentemot organisationen genom att bistå med service, kompetens och råd till Humanas samtliga affärsområden. En viktig huvudpunkt är att driva effektivisering och automatisering tillsammans med dina kollegor. Du rapporterar direkt till CFO och ingår i CFO:s ledningsgrupp. Du ser även till att Ekonomifunktionen lever upp till Humanas värdegrund och strategiska inriktning.

I rollen jobbar du med att:

  • Bygga framgångsrika team och ha direkt personalansvar för ca 10 personer
  • Ansvara för att öka graden av harmonisering i redovisningsprocessen i koncernen
  • Ansvara för revisionsprocessen och kontakter med revisor
  • Ansvara för internkontrollen i koncernen
  • I samband med förvärv genomföra analys och ta fram underlag för beslut anseende finansiell due diligence samt aktivt närvara vid integrationsprocessen
  • Ansvara för funktionalitet och utveckling av våra centrala ekonomisystem bl a AARO, Navision och ExOpen
  • Hantera avtal, finansieringsfrågor och betalningslösningar mot banker

Vem är du?

Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet från ekonomichefsarbete eller koncernredovisning i ledande befattning från börsnoterat medelstor organisation eller koncern i god tillväxt. Du har arbetat i operativa roller och både byggt strukturer i organisationer för att sedan efterleva dessa. I grunden är du civilekonom eller motsvarande, gärna med erfarenhet från revision och/alt som managementkonsult.

Du är en trygg och erfaren ledare med genuint intresse för människor och av att utveckla bra relationer med kollegor. Du har en hög grad av affärsmässighet och ett tydligt kundfokus. Du leder med en stor självinsikt, öppen kommunikation och genom att bygga goda relationer. Du brinner för mångfald och skapar en inkluderande miljö. Du tvekar heller inte att kavla upp ärmarna och arbeta med detaljerna när det behövs.

Som person är du driven, positiv, proaktiv och en stark teamspelare. Du är lyhörd och förtroendeingivande. Du utmanar status quo och trivs att arbeta i en snabbrörlig och dynamisk miljö. Du är prestigelös och har lätt att samarbeta med andra.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Humana med Mpya Finance. Urval och intervjuer kommer påbörjas i början av augusti men skicka gärna in din ansökan redan nu då vi löpande går igenom alla ansökningar. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Åsa Schramm, asa.schramm@mpya.se eller Michaela Järnvall, michaela.jarnvall@mpya.se

 Varmt välkommen med din ansökan!

Koncernekonomichef till Humana

Åsa Schramm

Stockholm

Rekryteringskonsult

asa.schramm@mpya.se

Vi ses på LinkedIn!

+46 73 695 36 10

Om Humana Holding AB

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med ca 16 000 medarbetare som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humanas intäkter under 2019 uppgick till 7 467 MSEK. Humana är ett tillväxtbolag med fokus på hög kvalitet och nöjda kunder. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Mer information finns på  www.humana.se

Dela detta jobb

Koncernekonomichef till Humana

Mpya Finance