ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Koncerncontroller till Praktikertjänst

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-12-19

Ansök nu

Koncerncontroller till Praktikertjänst

Kundlogotyp

Vill du arbeta i en utvecklande roll på koncernnivå och göra detta i ett dynamiskt företag med intressanta tjänster som bidrar till hälsa och välbefinnande i samhället? Vill du vara en del av ett ambitiöst och kunnigt team där du får möjlighet att arbeta med analys, koncernredovisning och koncernrapportering? Är du en analytisk person som har förmågan att skapa bra beslutsunderlag för ledning? Vill du dessutom arbeta i en stor och stabil koncern som bygger på personligt engagemang, eget ansvar och entreprenörsanda då är detta helt rätt för dig!

Det här är en unik möjlighet att få vara med i Praktikertjänst fortsatta resa och arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor men samtidigt få tid till analys.

Detta söker vi

Nu söker vi dig som vill arbeta i en spännande och utvecklande roll som Koncerncontroller. Dina arbetsuppgifter kommer att vara breda och omväxlande men i huvudsak innehålla; koncernredovisning, finansiell rapportering och analys till koncernledning och styrelse. Du kommer att tillhöra gruppen koncernekonomi som är en del av Ekonomi- och finansavdelningen inom Praktikertjänst med totalt drygt 70 medarbetare. Koncernekonomi ansvarar bla för moderbolagets samt koncernens redovisning, utveckling och effektivisering, redovisningsprinciper, moms- och skattefrågor, intern kontroll, budget och prognoser samt support i komplexa redovisningsfrågor. Du kommer att arbeta i ett team med åtta kollegor och tjänsten är placerad på Praktikertjänsts huvudkontor i centrala Stockholm med möjlighet till visst distansarbete. Du rapporterar till två chefer för Koncernekonomi som har ett delat chefsansvar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Finansiell rapportering och analys till koncernledning och styrelse, tillhörande presentationsmaterial

  • Delaktig i koncernredovisning och koncernkonsolidering (månad, tertial och år i Cognos)

  • Delaktig i avstämningar och analys av koncernens RR och BR

  • Medverkan vid strukturella förändringar såsom förvärv, fusioner och interna omstruktureringar

  • Medverka i revisionskommitté samt ta fram presentationsmaterial

  • Delaktig i årsredovisningsarbete

  • Ad hoc analyser och rapporter

  • Utveckling av arbetssätt och rutiner

Din bakgrund

Du är civilekonom eller motsvarande och har arbetat med kvalificerade redovisningsfrågor i minst fem till sju år. Du är självständig i bokslutsprocessens samtliga delar och har erfarenhet av koncernredovisning. En relevant bakgrund kan vara inom revision följt av ett arbete som Koncernredovisningsekonom, Financial Controller eller Redovisningsspecialist. Vi ser gärna att du har erfarenhet från större bolag och har varit med i olika utvecklingsprojekt.

Du som person

För att lyckas i rollen som Koncerncontroller är du en analytisk person som gillar siffror och har ett stort intresse för analys och rapportering samt skapa relevant information att presentera för koncernledning och styrelse.

Som person har du en positiv attityd och en hög energinivå. Då arbetet innehåller många kontakter inom och utanför koncernen ser vi att du har en bra samarbetsförmåga. Du trivs med att arbeta med breda arbetsuppgifter och kan snabbt ändra fokus om detta behövs. Du är en person som inte tvekar att kavla upp ärmarna och arbeta med detaljer men du kan även ta ett övergripande perspektiv. Då du även kommer vara delaktig i utvecklingsarbetet inom avdelningen är det också viktigt att du är en problemlösare som reflekterar över hur saker och ting kan göras effektivare och bättre.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Praktikertjänst med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Petra Bennarp på Prodiem, tfn 070-916 39 18 eller Viktoria Simmingsköld på tfn 070-999 97 01.

Från Karesuando i norr till Ystad i söder, och med verksamheter i fler än 200 kommuner, är Praktikertjänst hela Sveriges välfärd. En av fem vårdpatienter går till någon av Praktikertjänsts mottagningar – och en av tre tandvårdspatienter väljer Praktikertjänst.

Praktikertjänst har en affärsmodell som funnits i drygt 60 år, och innebär att företagets 1 300 aktieägare själva arbetar i verksamheterna som läkare, tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, fysioterapeuter, dietister, psykologer, psykoanalytiker/terapeuter, sjuksköterskor, barnmorskor och logopeder. Det gör Praktikertjänst till Sveriges största företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård med en prognosticerad omsättning för 2021 om cirka 9,2 miljarder kronor och drygt 6 700 medarbetare. Inom koncernen ingår även 16 dotterbolag. Läs mer om Praktikertjänst på www.praktikertjanst.se.

 

Dela detta jobb

Koncerncontroller till Praktikertjänst

Prodiem