ekonomijobb.se

loga

Kategoriansvarig inköpare

Företag Riksbyggen
Ort
Kategorier
Utgår

2020-05-15

Ansök nu

Kategoriansvarig inköpare

Riksbyggen söker en driven kategoriansvarig inköpare av indirekt material och tjänster till en spännande utvecklingsresa på inköpsområdet.

Är du en erfaren inköpare med kompetens inom avtal- och avtalsskrivningar och tvärfunktionellt arbete i stora organisationer - är detta rätt jobb för dig.

Om rollen
Som inköpare med kategoriansvar på Riksbyggen arbetar du på koncernnivå, ingår i ett team bestående av 10 personer och rapporterar direkt till Inköpschefen. Din placering är på huvudkontoret centralt i Stockholm. Du ansvarar för samtliga avtal, leverantörer, varor och tjänster och processer inom valda kategorier. Du arbetar brett men ansvarar i första hand för Resor och konferenser, Kontor, HR och Mobilitet.

Dina arbetsuppgifter
Bland dina huvudsakliga ansvar och prioriteringar ingår:

· Samla upp kunskap relaterad till området och fortlöpande genomföra inköps-, leverantör- och marknadsanalyser vilka dokumenteras i en kategoristrategi och plan
· Säkerställa ett ändamålsenligt produkt- och tjänsteutbud med konkurrenskraftiga villkor för avropande verksamheter   
· Inom kategoriplanen identifiera potentiella kategoriprojekt, prioritera, initiera och genomföra årliga upphandlingar och andra förbättringsprojekt, samt ta fram besparingsmål för beslutade aktiviteter
· Ansvar för avtal och leverantörsbas
· Identifiera och hantera risker både internt och externt
· Driva, identifiera och implementera effektiva inköpsprocesser
· Stärka och vidareutveckla relationerna med uppdragsgivare, marknadens olika aktörer och övriga intressenter
· Driva och delta i projekt

Din bakgrund
Vi söker en engagerad erfaren inköpsprofil som skapar resultat och kan arbeta obehindrat både övergripande och med detaljer.

Du tar stort ansvar och har en professionell, affärsmässig inställning vid upphandlingar och i relation med företagets interna och externa intressenter.

Du är lyhörd, samarbetsinriktad och proaktiv i ditt sätt med förmåga att självständigt planera, leda och genomföra dina arbetsuppgifter i tid och med hög kvalitet.

Din kommunikativa och pedagogiska förmåga är välutvecklad, vilket visar sig i ditt sätt att bygga relationer och skicklighet i att beskriva och hålla presentationer.

Vi ser gärna att du har både erfarenhet och intresse för att delta i och driva utvecklings- och förändringsarbete inklusive processimplementering.

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet från liknande befattning i en större tvärfunktionell organisation liksom god kompetens inom avtal- och avtalsskrivningar. För rollen krävs att du har en relevant akademisk utbildning gärna med inriktning mot inköp och/eller ekonomi. Du måste behärska svenska och engelska flytande i tal och skrift och besitta goda kunskaper i MS Office, inte minst Excel & Powerpoint.

Vårt erbjudande
Som inköpare hos Riksbyggen arbetar du tillsammans med erfarna kollegor och erbjuds omväxlande och kvalificerade uppgifter med stort inflytande, där ditt affärsmässiga engagemang spelar en avgörande roll.

Som medarbetare ges du möjlighet att utvecklas i din befintliga roll men också chans att gå vidare med nya utmaningar inom organisationen.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Önskas mer information om tjänsten är du varmt välkommen att ta en kontakt med ValueOne som vi valt att samarbeta med i denna rekrytering. Hör gärna av dig till Jörgen Månsson, tel. 070 444 93 23.

Din ansökan
Ansökan och CV skickar du in via www.riksbyggen.se under Jobb & karriär. Sista ansökningsdag är den 15 maj 2020. Vi hanterar ansökningar löpande varför tillsättning kan komma att ske tidigare.

Om Riksbyggen

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är cirka 3 000 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!

 

Dela detta jobb

loga
Kategoriansvarig inköpare

Riksbyggen