ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kapital- och riskanalytiker till Skandia

Ansök nu

Kapital- och riskanalytiker till Skandia

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa!

Skandia är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Vi förvaltar idag mer än 600 miljarder och har över två miljoner kunder varav 1,4 miljoner också är våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia.

Om tjänsten

I din roll som kapital- och riskanalytiker kommer du att arbeta på avdelningen kapital och likviditet, som är en av funktionerna inom Group Planning & Control, och som ansvarar för kapital- och likviditetsplanering samt uppföljning och analys.

Vi står nu inför en spännande utvecklingsresa och arbetar bl.a. för att skapa ett effektivare beslutsstöd inom affärsplanering.

Som kapital- och riskanalytiker kommer du bl.a. ansvara för att:

●      Genomföra kapitalplanering, scenarioanalyser och ALM-analyser för moderbolaget och koncernen

●      Bevaka solvens- och kapitalsituation löpande

●      Ansvara för koncernens gemensamma antaganden om förväntad avkastning, räntor och makroutveckling

●      Bevaka utvecklingen av solvensregelverk

●      Ansvara för den framåtblickande analysen i bolagets egna risk- och solvensbedömning

Du rapporterar till Head of Group Planning & Control.

Om dig

Vi söker dig som har några års relevant arbetslivserfarenhet inom försäkrings- eller bankområdet med inslag av kapitalanalys eller riskfrågor. Du har kunskaper och erfarenheter av att arbeta med kapitaltäckningsfrågor, företrädesvis inom försäkring.

Du har i grunden en civilingenjörsexamen, civilekonomexamen eller motsvarande. Gärna med inslag av matematik och finansiell ekonomi. Vidare har du god förmåga att hantera data i något eller några analysverktyg.

För att lyckas i rollen behöver du vara analytisk och ha stort fokus på kvalitet. Rollen kräver också att du har förmåga att ta dig an komplexa frågeställningar och kommunicera med andra delar av organisationen på ett pedagogiskt sätt. Rollen kräver därför att du har god samarbetsförmåga samt en mycket god kommunikativ förmåga och vana att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Vi ser även att du som person har du ett stort driv samt är initiativtagande och flexibel ditt arbetssätt.

Ansökan

Låter detta som du? Bra! Urval sker löpande, ansök därför redan idag!

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Peter Ekström, tel. 070-813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängliga kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Kapital- och riskanalytiker till Skandia

Sharp Recruitment & Consultants