ekonomijobb.se

Kan du avgöra vad som är en hållbar fond?

Ort
Utgår

2021-05-24

Ansök nu

Kan du avgöra vad som är en hållbar fond?

Då är du den vi söker! Vi behöver nämligen förstärka vårt affärsområde för finansiella tjänster för att kunna möta det stora intresset för Svanenmärkning från den nordiska fondmarknaden. Responsen från fondbranschen har varit positiv sedan vi lanserade Svanenmärkta fonder 2017 och vi räknar med fortsatt framgång.

Vi lovar dig en spännande roll i en växande verksamhet där du får vara med och befästa Svanenmärkningen i finansbranschen

Arbetet innebär tät kontakt med de fondbolag i hela Norden som är intresserade av Svanenmärkning av fonder. Du kommer att få arbeta med hela värdekedjan från första kontakt till granskning av fondbolagens hållbarhetsarbete och lansering av godkända fonder. Arbetet utgår från vårt moderna aktivitetsbaserade Stockholmskontor vid Medborgarplatsen på Söder med hela Norden som arbetsfält. Dina kollegor hittar du dels på vårt Stockholmskontor, dels på våra systerorganisationer inom miljömärkning runt om i Norden. I pandemitider ses vi flitigt via Teams oavsett var vi befinner oss.

En naturlig del av tjänsten kommer också att vara att bidra med kunskap inom området när vi vidareutvecklar kriterierna för Svanenmärkning av fonder.

Vem är du?
Du har god kunskap om hur fonders hållbarhetsarbete går till i teori och praktik utifrån en bakgrund i eller i nära anslutning till fondbranschen. Det är en stor fördel om du själv gjort eller granskat ESG-analyser i nuvarande eller tidigare arbete. Meriterande är också om du har god insikt och förståelse för ”compliance” inom fonder.

För att vara framgångsrik i rollen hos Svanen är du van vid att snabbt kunna sammanställa och granska information. Detta gör du genom att balansera fokus på detaljer med en bedömning av helheten.

Rollen förutsätter ett stort eget driv för att få saker gjorda. Vi söker därför dig som har förmåga att arbeta självständigt men som också förstår när problem bäst löses tillsammans med kollegor.

Du är utåtriktad och kommunikativ med mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska såväl som på engelska. Vi utgår från att du är öppen för resor eftersom tjänsten omfattar en del företagsbesök runt om i Norden (efter pandemin).

Tjänsten är en tillsvidareanställning, men vi tillämpar alltid 6 månaders provanställning.

Intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Affärsområdeschef Per Sandell på per.sandell@svanen.se, / 070-866 17 63.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 24 maj 2021. Urval kan komma att göras löpande, så skicka din ansökan så snart som möjligt.

Om oss
Miljömärkning Sverige har det övergripande ansvaret för miljömärkena Svanen och EU-Blomman i Sverige. Bolaget ägs till 100 % av staten. Verksamheten har inget ekonomiskt vinstsyfte och finansieras dels genom en avgift från de företag som har miljömärkningslicenser, dels genom ett statligt bidrag.

Vi erbjuder en modern och flexibel arbetsplats med stort fokus på friskvård, så som generöst motionsbidrag och sjukvårdsförsäkring. Vi har 6 veckors semester och flexibla arbetstider med möjligheter att jobba hemifrån vissa dagar även när det inte är pandemi.

Facklig kontaktperson för Akademikerna är Maria Tengqvist, maria.tengqvist@svanen.se

Facklig kontaktperson för Unionen Lina Webrell, lina.webrell@svanen.se

Vi tackar vänligt men bestämt nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

 

Dela detta jobb

Kan du avgöra vad som är en hållbar fond?

Miljömärkning Sverige AB