ekonomijobb.se

Juniora Managementkonsulter till Public Sector Advisory på PwC

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-03-22

Ansök nu

Juniora Managementkonsulter till Public Sector Advisory på PwC

Brinner du för offentlig verksamhet och ett välfungerande samhälle? Motiveras du av en arbetsplats där du med hjälp av kompetenta kollegor får lära dig konsultyrket från grunden och där det bara är du själv som sätter gränserna för din utveckling? Vi söker dig som är redo att kickstarta din karriär i en roll där variationen på arbetsuppgifterna är stor och utvecklingsmöjligheterna många som konsult inom offentlig sektor på PwC.

Om tjänsten

Public Sector Advisory på PwC erbjuder sina kunder tjänster som täcker in alla steg från strategi till genomförande. Här jobbar man med transformationer av enskilda funktioner eller stora delar av organisationer, och hanterar frågor som relaterar till verksamheters kärnverksamhet och samhällets finansiering. Du kommer att arbeta med att genomföra utredningar, genomlysningar och analyser. Allt för att förbättra och stärka kundernas stöd- och kärnverksamheter. Avdelningens kunder finns både inom stat/myndigheter, regioner och kommuner, men även privata bolag som arbetar mot välfärdssektorn.

En förutsättning för att PwC som företag förbättras är att medarbetarna utvecklas, och därför är möjligheter till personlig utveckling en nyckelfråga. I den här rollen kommer du att tillhöra associate teamet på avdelningen Public Sector Advisory, där du under dina första år får möjlighet att jobba i olika typer av projekt och mot olika verksamheter inom offentlig verksamhet. Du tränas i grundläggande konsultfärdigheter och ges möjlighet till löpande feedback. Allt för att säkerställa att du möter de höga förväntningar som ställs på managementkonsulter på PwC och för att skapa en stabil grund för din framtida karriär hos PwC.

Du erbjuds

 • Varierande arbetsuppgifter och en ständig personlig utveckling i kombination med att få arbeta med projekt som är viktiga för samhället

 • Ett team där du under dina första två år lär dig konsultyrket från grunden och får prova på olika inriktningar samt får möjligheten att arbeta med många olika typer av projekt med olika kunder

 • En arbetsplats där självledarskapet är viktigt och där du redan från din första dag driver din egen utveckling framåt med stora möjligheter att på sikt utveckla ditt ledarskap att även leda andra

 • En vänlig arbetsplats med mycket kompetenta och samhällsengagerade kollegor

Arbetsuppgifter

Beroende på kundens behov, projektets karaktär och komplexitet kommer du exempelvis arbeta med:

 • Sammanställa, analysera och visualisera kvantitativ och kvalitativ data

 • Förbereda och genomföra intervjuer och workshops

 • Enkätkonstruktion

 • Framtagande av presentationsmaterial och rapporter

 • Presentera slutsatser, rekommendationer och åtgärdsförslag

 • Administration av kundmöten och projektledning

 • Omvärldsanalyser och offertarbete

Vi söker dig som

 • Du som söker är nyligen utexaminerad med en akademisk examen inom exempelvis företagsekonomi, nationalekonomi, systemvetenskap eller civilingenjör och ca 1-2 års arbetslivserfarenhet alternativt kommer att examineras under våren 2021

 • Mycket goda studieresultat – bifoga dina betyg från universitet/högskola tillsammans med din ansökan

 • Mycket god muntlig och skriftlig kommunikativ förmåga inom både svenska och engelska

Meriterande

 • Erfarenhet av engagemang vid sidan av studierna, t.ex. aktiv i studentförening, extrajobb eller samhällsengagemang

Som konsult på PwC kommer du att komma i kontakt med flera olika kunder och vi ser därför att det är av stor vikt att du inte bara gillar att träffa nya människor utan också är en stark relationsbyggare. Du arbetar effektivt och delar gärna med dig av din erfarenhet och kunskap. Vidare har du ett konsultativt förhållningssätt och är anpassningsbar gentemot dina kunder. Du lyfter gärna idéer om hur saker kan förbättras och att ta initiativ är något som kommer naturligt för dig. Att arbeta resultatinriktat med tydliga mål är en självklarhet och du har ett stort driv att leverera med kvalitet. För att lyckas i rollen tror vi även att du har en fallenhet för siffror och dataanalys samt ett stort intresse för digitalisering och digital upskilling.

Övrig information

 • Start: Augusti/September 2021

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Tjänsten är baserad i Stockholm eller Göteborg men resor inom Sverige kan förekomma. Ange i din ansökan om du är intresserad av Stockholm och/eller Göteborg.

Vid frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Fredrik Birkeland. Har du däremot frågor kring själva rekryteringsprocessen hanteras denna av Academic Work och du är välkommen att vända dig till oss.

Ansök genom att skicka in CV, personligt brev samt betyg innan den 28/2 då vi går vidare till urvalsfasen. Varmt välkommen med din ansökan!

Information om företaget

PwC Sverige är marknadsledande inom revision samt skatte- och affärsrådgivning, med 2 900 medarbetare och 33 kontor runt om i landet. Deras syfte är att skapa förtroende i samhället och lösa viktiga problem. PwC har cirka 35 000 kunder, såväl globala som svenska företag och organisationer i alla storlekar samt verksamheter inom den offentliga sektorn. PwC vägleder sina kunder och hjälper dem att uppnå sina mål, oavsett vilken fas deras verksamhet befinner sig i.

Avdelningen Public Sector erbjuder ett brett spektrum av tjänster och är indelat i två huvudsakliga affärsområden: revision och rådgivning. De 150 medarbetare som arbetar här strävar varje dag efter att göra skillnad för sina kunder och för samhället. De är också ansvariga för PwC:s samlade branschoberoende erbjudande för Intelligent Automation/Robotic Process Automation (RPA). Tillsammans med sina kunder arbetar de i projekt för att åstadkomma varaktiga strategiska förändringar.

Dela detta jobb

Juniora Managementkonsulter till Public Sector Advisory på PwC

Academic Work