ekonomijobb.se

Junior redovisningsekonom till global ledare inom ortopedteknik!

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-06-28

Ansök nu

Junior redovisningsekonom till global ledare inom ortopedteknik!

För dig som har arbetat inom leverantörs – kundreskontran finns nu möjligheten att i en global organisation skaffa dig värdefull erfarenhet och utvecklas i rollen som junior redovisningsekonom. Du kommer att arbeta med varierade arbetsuppgifter och vara en viktig del i ekonomifunktionen. Välkommen in med din ansökan!

Om tjänsten
Vår kund utvecklar, producerar och säljer ortopedtekniska lösningar världen över. Deras organiska tillväxt drivs av stor satsning på forskning och utveckling, och företaget fortsätter lansera nya produkter och lösningar som hjälper människor till bättre liv. De har sitt huvudkontor på Island och har dotterbolag i 20 länder. I rollen som junior redovisningsekonom kommer du att arbeta från deras Skandinaviska kontor i Kista tillsammans med ett gäng härliga kollegor där företagskulturen genomsyras av värdeorden - Ärlighet, Sparsamhet och Mod.

Företaget har under under 2020 byggt upp ett nytt ekonomiteam för att centrera ekonomifunktionen för de nordiska länderna till Stockholm. Som junior redovisningsekonom får du möjligheten att bli en del av detta team och för dig som visar framfötterna finns flera utvecklingsmöjligheter inom ekonomi och inom bolaget.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

  • I rollen som junior redovisningsekonom kommer du bland annat att:

  • Ansvara för kundreskontran, Finance gemensamma mailbox, in och utgående post, arkivering, support och specifika processer inom leverantörsreskontran.

  • Avstämningar av intäkter, bank, kassa och balanskonton

  • Supportera och samarbeta nära med Financial Controllera som arbetar i teamet

  • Driva projekt - inom leverantörs- och kundreskontran

  • Vara behjälplig mot andra Controllers och kollegor i organisationen

Redovisningen sköts från deras Shared Service Center i Polen och du kommer därför att ha mycket kontakt även med dem.

Vi söker dig som

  • Har studerat ekonomi på Universitet eller Yrkeshögskola

  • Har goda redovisningskunskaper och erfarenhet av arbete på en ekonomiavdelning

  • Har flytande kunskaper svenska och engelska i tal och skrift

  • Har god excel och systemvana – meriterande Navision, Basware

Som person är du driven, strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt och lämnar därför inget åt slumpen. Du är serviceinriktad, pedagogisk, kommunikativ och utåtriktad vilket visar sig i de relationer du skapar inom organisationen. Vidare tar du stort ansvar över ditt arbete och kommer med egna lösningsförslag när du stöter på utmaningar.

Övrig information
Start: Omgående

Omfattning: Heltid 6 månader, med chans till förlängning

Placering: Kista

Arbetstider: Kontorstider

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Dela detta jobb

Junior redovisningsekonom till global ledare inom ortopedteknik!

Academic Work