ekonomijobb.se

Junior inköpare/Procurement Operations Specialist till Semper

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-05-12

Ansök nu

Junior inköpare/Procurement Operations Specialist till Semper

Du ser de överallt. Klämmisar, gröt, glutenfritt knäckebröd och modersmjölksersättning. Listan över Sempers populära storsäljare är lång och bakom kulisserna jobbar en målfokuserad inköpsavdelning för att få så effektiva och välfungerande flöden som möjligt. Nu söker vi en inköpare till teamet, som kommer ta sig an en ansvarsfylld roll med stor möjlighet att påverka det egna arbetet. Välkommen med din ansökan idag, vi tillämpar löpande urval.

Om tjänsten
Som inköpare hos Semper kommer du att bli del av internationella Hero Groups kluster för norra Europa, inom vilket flera välkända varumärken så som Semper, Organix och Corny ingår. Förutom en utmanande och omväxlande roll där stort eget ansvar utlovas kommer du få ta del av företagets varma och öppna klimat där man trots sin ledande position på marknaden lyckats bevara korta beslutsvägar och en ständig nyfikenhet och vilja att utvecklas. I rollen som inköpare kommer du att arbeta nära de två strategiska inköparna som utgör teamet idag, men även ha ett samarbete med kollegor runtom i Europa och ute på produktionsanläggningarna i syfte att säkerställa leveranser. Du har goda förutsättningar att påverka din egen utveckling och förväntas ta initiativ kopplat till det strategiska inköpsarbetet.

Arbetsuppgifter
I tjänsten som inköpare ansvarar du för både operationella och taktiska uppgifter för hela klustret. Du har en spännande mix av dagliga aktiviteter som krävs för att hålla igång flöden, men får också ta initiativ till och driva projekt inom exempelvis besparing och hållbarhet. Då du arbetar över funktions- och enhetsgränser innebär ditt arbete många kontaktytor. Vidare går ditt arbete ut på att:

Självständigt ansvara för de operativa inköpsprocesserna kopplade till kategorierna råvaror och packningsmaterial

Hantera leverantörskontakter och ansvara för kommunikationen med produktionsanläggningarna i klustret norra Europa (Norden, Benelux & Storbritannien).

Ansvara för förhandling och taktiska sourcingprojekt

Avlasta de strategiska inköparna med uppgifter kopplade till rapporter, upphandling och avtal

Analysera data samt driva och implementera inköpsprojekt

Tjänsten passar dig som vill utveckla din redan förvärvade kunskap inom inköp, lära dig mer om livsmedelsbranschen och som söker dig till ett företag med en stark position, inte bara på den svenska, utan även på den internationella marknaden.

Vi söker dig som
Har en akademisk utbildning med inriktning inköp eller ekonomi

Har minst 1-2 års erfarenhet av operativt inköp och erfarenhet av enklare analysarbeten

Är en van användare av Excel och Powerpoint

Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska

Det är meriterande om du har erfarenhet att arbeta i verktyget SAP, samt innehar B-körkort.

Som person är du van att arbeta självständigt och har en förmåga att fokusera på detaljerna utan att tappa helheten och motiveras av att få utveckla och förbättra befintliga rutiner. Vi tror att du är en person som trivs med att arbeta med siffror och analys samtidigt som du är en trygg kommunikatör som förstår vikten i att leverera fantastisk service både externt och internt. För att lyckas i rollen är du en doer som vågar ta initiativ och har ett stort driv och engagemang för såväl stora som små ansvarsområden. Du förstår vikten av hålla deadlines och kan planera din tid samtidigt som du är en lagspelare som inte tvekar på att hoppa in och hjälpa en kollega.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning

Placering: Sundbyberg

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Heros önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget
Sempers välkända varumärke borgar för samma höga kvalitet som det gjort sedan starten 1939. Idag är Semper ledande aktör i Norden inom barnmat, glutenfritt och modersmjölksersättning. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg och produktionsanläggningar finns i Götene och Falun. Semper har 240 medarbetare i Sverige, Finland, Norge och Danmark och omsätter cirka 1,5 miljarder SEK. Företaget ingår i den internationella livsmedelskoncernen Hero Group, som har drygt 4 000 medarbetare i 19 länder.

Sedan 2006 ingår Semper i det internationella livsmedelsföretaget Hero Group. Företaget grundades 1886 i Lenzburg, Schweiz, där huvudkontoret fortfarande ligger. Inom Hero Group är huvudkategorier barnmat, modersmjölksersättning, glutenfria livsmedel, sylt och marmelad samt hälsosamma snacks. Gruppens mission är “Delight consumers by conserving the goodness of nature” och produktportföljen består av flera välkända internationella och lokala varumärken.

Dela detta jobb

Junior inköpare/Procurement Operations Specialist till Semper

Academic Work