ekonomijobb.se

Junior Controller inom offentlig sektor

Ansök nu

Junior Controller inom offentlig sektor

Vi söker dig som har erfarenhet av controlling och är redo att ta nästa steg i din karriär. Har du ett intresse för den offentliga sektorn och möjlighet att börja arbeta omgående? Skicka in din ansökan redan idag då vi arbetar med löpande urval!

Om tjänsten

Academic Work söker en junior controller till vår kund som är inom offentlig sektor. Du kommer att arbeta nära en annan controller som kommer stötta med upplärning. Vår kund sitter i fina lokaler centralt på Kungsholmen, där upplärningen kommer att ske. Fram till och med 15 september kommer arbetet att ske hemifrån men sedan är det flexibelt.

Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig fram till årsskiftet. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som junior controller kommer du delta aktivt och vara ett stöd i dialogen med verksamheten i budget-, uppföljnings- och prognosarbete. Arbetet innebär att du arbetar självständigt med såväl återkommande rutiner som med uppföljning och analyser. Du deltar i enhetens projekt och utredningar samt utvecklar och utbildar i våra uppföljnings- och planeringsverktyg.

Utöver detta innebär arbetet:

 • Budget- och uppföljningsarbete i nära samarbete med verksamhetens företrädare. Analys av ekonomi, verksamhetsresultat samt utveckling av verksamheternas processer och omvärldsbevakning.
 • Framtagande av rapporter, arbeta med analysverktyg och utveckla nyckeltal för uppföljning av verksamheten.
 • Vara ett stöd till enheter i ekonomiska frågor.
 • Verka för en högre kompetens i ekonomiska frågor inom förvaltningen bland annat genom att medverka vid interna ekonomiutbildningar och informationstillfällen.

Vi söker dig som

 • Har en akademisk utbildning inom ekonomi, gärna redovisning

 • Har obehindrade kunskaper i svenska, både i tal såväl som skrift då det används i den dagliga kommunikationen

 • Har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter

 • Har goda kunskaper i Office paketet, främst Excel

Som person är du noggrann och ansvarstagande. Då du kommer att stötta andra chefer och vägleda kollegor är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och är en team-player. Vidare ser vi att du är nyfiken och vill fortsätta att utvecklas och bidra till organisationen.

Övrig information

 • Start: Omgående

 • Omfattning: Kontorstider

 • Lön: Timbaserad månadslön

 • Placering: Kungsholmen

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Information om företaget

Vår kund är en enhet inom Stockholm Stad.

Dela detta jobb

Junior Controller inom offentlig sektor

Academic Work