ekonomijobb.se

logga

Junior Compliance till Nord Fondkommission

Företag Jurek
Ort
Utgår

2020-12-05

Ansök nu

Junior Compliance till Nord Fondkommission

Nord Fondkommission är ett värdepappersbolag med ambition att erbjuda transparenta och konkurrenskraftiga sparlösningar och depåtjänster till både investerare och rådgivare. Vi tror på att samarbeten skapar framgång. Distribution sker huvudsakligen genom anknutna ombud. Nord distribuerar och förvarar fondandelar, arrangerar och/eller distribuerar strukturerade placeringsprodukter samt distribuerar instrument inom private equity och företagsobligationer.

Arbetsuppgifter

Nord Fondkommission vill nu utöka sin organisation med en Junior Compliance. Rollen ansvarar för att utgöra ett stöd i den tillståndspliktiga verksamheten i bland annat regelverksfrågor.

Som Junior Compliance ansvarar du för att följa upp och kontrollera att bolagets processer och rutiner följer lagkraven och efterlevs av verksamheten. Vi söker dig som brinner för administration och är ansvarstagande. Du ska inte vara rädd för att hugga i där det behövs samt är stresstålig. Du kommer att sitta centralt på Östermalm samt jobba i ett härligt team med oerhört breda arbetsuppgifter Det är högt tempo och snabba beslutsvägar. Du bör ha god servicekänsla och alltid vilja ge det lilla extra både internt samt externt.

I det arbetet ingår att:

• löpande bevaka och kontrollera att interna regler upprätthålls, dokumenteras, uppdateras och följs
• biträda som ett stöd åt verksamheten vid fortsatt utformning och utveckling av interna regler, bolagets processer och rutiner
• bistå i myndighetskontakter
• vara behjälplig att löpande bevaka och analysera nya lagar, förordningar, författningar och interna regler
• vara i kontakt med fondkommissionärer, banker, försäkringsbolag, rådgivare samt kunder
• kontakter med andra kontrollfunktioner som riskansvarig, intern och extern revision, och externa advokatfirmor
• vid behov hjälpa till att utbilda i nya regelverk och bistå med hjälp vid implementering av nya regelverk

I tjänsten kan även andra administrativa arbetsuppgifter tillkomma vid behov.

Vem är du

Du är förmodligen nyutexaminerad och har en akademisk examen inom juridik eller ekonomi. Det är meriterande om du har erfarenhet av extra arbete från bank och/eller finansbranschen. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Du är självständig i din roll och är van vid att jobba mot deadlines i en miljö som stundtals präglas av ett högt tempo. Som person är du lösningsorienterad, affärsmässig och trivs i en föränderlig roll. Arbetet ställer höga krav på social kompetens, egen drivkraft, initiativförmåga, noggrannhet och integritet. Vidare förväntar vi oss att du har gott omdöme, leveransförmåga samt en god kommunikativ förmåga. Du har ett gott ordningssinne och tycker det är roligt att strukturera upp saker.

Du erbjuds

Du erbjuds en rolig och utvecklande tjänst i en organisation med högt i tak. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på Jurek Law, telefon 0766331440. Ansökan sker via www.jurek.se
Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna emotser din ansökan snarast.

Dela detta jobb

logga
Junior Compliance till Nord Fondkommission

Jurek